Zvezda uzvraća udarac! – Partizanov vunderkid potpisao za Crvenu zvezdu (FOTO)

Fudbalska sudbina se nije poigrala samo sa Radivojem Bosićem (19), koji je u petakj dana stigao u Partizan iz redova najljućeg rivala – Crvene zvezde i potpisao četvorogodišnji ugovor, već je deli njegov vršnjak iz tabora kluba iz Humske – Martin Novaković (18), koji će koliko sutra u u drugom smeru - na stadion “Rajko Mitić”, saznaje Telegraf.

Zvezda će Partizanu tim povodom isplatiti 10.000 evra obeštećenja, odnosno trening kompenzaciju na konto ulaganja u školovanje igrača.

Napadač će potpisati profesionalni ugovor sa crveno-belima na tri godine, posle čega će, u dogovoru sa klubom, biti prosleđen u omladinsku selekciju, gde će pokušati da se izbori za status prvotimca u budućnosti.

Pisali smo još krajem oktobra da je takav epilog vrlo moguć, jer je mladi napadač, iako je to učinila nekolicina njegovih saigrača iz generacije, odbio da potpiše profesionalnu saradnju sa crno-belima u avgustu, smatrajući da je ponuda kluba morala da dođe mnogo ranije.

Već tada je stupio u kontakt sa Crvenom zvezdom, gde je dobio tri puta bolje finansijske uslove (prvi profesionalni ugovor u Partizanu podrazumeva platu od oko 1.000 evra mesečno, odnosno 12.000 godišnje) i obećanje da će dobiti više prostora za napredak.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Partizan je isprva pokušao da razgovara sa Novakovićem i njegovom porodicom, ali kako nije urodilo plodom, više se niko u Humskoj nije obazirao na odluku igrača. Ubrzo je i suspendovan u omladinskoj selekciji, te je u minula tri meseca trenirao odvojeno od ekipe.

Čim su se stekli uslovi u prelaznom roku, fudbaler je pismenim putem zatražio ispisnicu od Partizana, pošto mu je u međuvremenu istekao i stipendijski ugovor, a sutra će pristupiti najvećem rivalu i započeti novo dokazivanje.

Telegraf.rs