Zvezda u subotu obara svetski rekord koji drži Real Madrid!?

Crveno-belima je potrebno samo da ne izgube od Mladosti

Neće meč protiv Mladosti iz Lučana biti samo jedan u nizu takmičarksih kada je u pitanju Crvena zvezda, jer će izabranici Baraka Bahara imati priliku da se zlatnim slovima upišu u istoriju svetskog fudbala!

Ukoliko u subotu ne izgube utakmicu, srpski šampion će tako preteći nestvaran niz Reala iz Madrida i postaće svetski rekorder kada je u pitanju broj utakmica bez porazana domaćem terenu.

Zvezda i Real su trenutno na cifri od 121 meča, s tim da su Madriđani svoj niz napravili od 2. februara 1957. do 21. februara 1965. godine.

S druge strane, Zvezda je svoj poslednji poraz na Marakani doživela 18. aprila 2017. godine u derbiju protiv Partizana (3:1). Nestvaran niz krenuo je još 30. aprila 2017. godine, kada su pobedili Vojvodinu sa 2:0.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Zvezda je potom vezala 121 utakmicu bez poraza na stadionu „Rajko Mitić“ u domaćem prvenstvu, a ostvaren je bilans od: 109 pobeda i 12 remija uz gol razliku - 336:53.

Ono što nikako ne bi trebalo zaboraviti jeste to da su Zvezdu u tom periodu vodili Miodrag Grof Božović, Vladan Milojević, Dejan Stanković, Miloš Milojević i sada Barak Bahar.

(Telegraf.rs)