Zvezda u potrazi za “novom levom nogom”

Dejan Stanković će u narednom periodu testirati talentovanog 18-godišnjeg fudbalera

Crvena zvezda se uveliko priprema za generalnu probu, gde će se u utorak od 19 časova sastai na Marakani protiv Borca iz Banjaluke. To će biti poslednji test za izabranike Dejana Stankovića pred start nove sezone i duel protiv Novog Pazara koji je na programu u subotu.

Stanković na startu prvenstva neće moći da računa na jednog od svojih najboljih igrača, El Fardu Bena, koji ima problema sa povredom, o čemu je i sam trener Zvezde nedavno pričao na konferenciji povodom završenog prvog dela priprema.

Kako saznajemo, Ben se vraća u trenažni proces, ali trebaće mu određeno vreme da se potpuno fizički oporavi i da bude spreman za maksimalne napore, pa ga najverovatnije neće biti u prva tri kola na terenu.

Zato je moglo da se primeti da je više prostora na dosadašnjim pripremnim mečevima imao i mladi Andrija Radulović, koji je imao i priliku da izvede i nekoliko prekida, za koje je obično bio zadužen upravo Ben.

Deki je u potrazi za "novom levom nogom" u timu, a šansu da se dokaže u tom segmentu dobio je talentovani krilni fudbaler, koji je iskoristio ukazanu šansu u finišu prethodne sezone, gde je sa nekoliko lepih poteza i debitantskim golom sa bele tačke "kupio" sebi mesto u timu i za narednu sezonu.

Dao je gol i na pripremnom meču protiv IMT-a u prvoj utakmici na pripremama u pobedi od 2:0, ali je utisak da će za početak biti rezerva Srđanu Spiridonoviću, koji je stigao ovog leta kao jedno od dva pojačanja uz Aleksandra Kataija.

Pošto će od ove sezone na snazi biti i pravilo da u startnoj postavi moraju da budu bar dva fudbalera mlađa od 21 godine, ne čudi što je upravo Radulović izbor za veliki test na ovim pripremama, a verovatno će biti testiran i tokom generalke protiv Borca iz Banjaluke.

Biće zanimljivo i videti ko će izvoditi prekide kada on bude na terenu uz Aleksandra Kataija.

Nema sumnje da će prednost za to imati Katai, ali ukoliko je situacija povoljnija za levonogog fudbalera, što više odgovara Raduloviću, možda upravo on i dobije priliku da pokupi "dodatne poene" kod trenera Zvezde.

Telegraf.rs