Zvezda u potrazi sa “osmicom” – Da li je on pravo rešenje?

Postoji velika želja rukovodstva Crvene zvezde da u letnjem prelaznom roku na Marakanu vrate vezistu AEK-a Nenada Krstičića. Tražiće sportski sektor srpskog šampiona kvalitetnog igrača na poziciji „osmice“ (kako to vole stručnjaci da kažu), a možda i konačno skupiti petlju da u prvi tim implementiraju Veljka Nikolića. Uz Dejana Joveljića i odavno prodatog Luku Ilića, momak iz Padinske Skele predstavljao je kičmu talentovane „klase 1999“.

Međutim, šansu na velikoj sceni za sada nije dobio. Pod izgovorom da je fizički nedorastao zahtevima seniorskog fudbala, nekadašnji šak OFK Beograda se 18 meseci kalio i iskalio u redovima Zvezdine filijale, Grafičara. Upravo je Nikolić bio jedan od heroja ulaska Ljubičastih u Prvu ligu Srbije, pošto je samo u jesenjoj polusezoni postigao osam golova i imao isto toliko asistencija.

Tokom zimske pauze Veljko Nikolić je produžio ugovor sa Crvenom zvezdom do 2023. godine, što je bio samo nagoveštaj da crveno-bečli u njemu vide ozbiljan projekat.Iako i dalje ima status supertalentovanog igrača, Veljko Nikolić nije više tako mlad. Za tri meseca će napuniti 20 godina, što znači da je sazreo trenutak da na Marakani preseku, i konačno prelome da li je perspektivni vezista kalibar za veliku scenu.

Ako biste slušali sportskog direktora Crvene zvezde Mitra Mrkelu – dilema ne postoji. Kao neko ko je sa mesta direktora FSS pratio Nikolićev razvoj od pionira, Mrkela će vam reći da je bilo neminovno da Nikolić prođe dug put do afirmacije. Tačnije, da sam njim nije smela da bude napravljena greška kao svojevremeno sa zlatnim omladincem iz Litvanije Markom Pavlovskim.

Pavlovski je dobio akontacijalnu šansu na ime talenta, majstostrva koje je demonstrirao u mlađim kategorijama. Na kraju to nije dobro ispalo.Upravo zbog toga Mrkela je tokom prvih šest meseci u Grafičaru oduzeo mogućnost Veljku Nikoliću da nosi broj 10 na leđima. Terao ga je da se u odbrani ponaša kao osmica i da samo na taj način može da postane kalibar za prvi tim Crvene zvezde.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Već nekoliko puta je Veljko Nikolić bio na pripremama sa prvi timom Crvene zvezde. Još u eri Miodraga Božovića je putovao na Kipar, vodio ga je zimus i Vladan Milojević u Tursku mada se znalo da će morati na još šest meseci stažiranja u Grafičar.

I dalje Veljko Nikolić, bar na prvi pogled, deluje slabašno za seniporski fudbal, kao igrač koji bi teško mogao da izdrži nasrtaje ozbiljnih superligaških ala. Međutim, na Marakani tvrde da vezisti takvog kova i ne moraju da ulaze duele, jer vide sve unapred... I dodaju da Nikolić ima potrošnju kiseonikana nivou Premijer lige.

Onda je zrelo da ga vidimo na delu, makar u rotaciji za mečeve Superlige.

mozzartsport