Zvezda treći najpopularniji klub u Evropi

Ako ih ne može biti po dvoranama zbog korona virusa, navijača ima bar na Instagramu

Košarkaški klub Crvena zvezda možda ne može da se pohvali spektakularnim rezultatima na terenu u Evroligi, ali je na internet nebu jedan od najpopularnijih košarkaških klubova kontinenta.

Na istoj listi na kojoj su se našli crveno-beli kao visokopozicionirani, nalazi se i Partizan. Crveno-beli su na trećem mestu po broju interakcija na Instagramu, odmah iza Fenerbahčea i slavnog Real Madrida.

Fener je ubedljivo prvi u odnosu na konkurenciju sa 1,56 miliona interakcija, Real je drugi sa 951 hiljadom, dok Zvezda ima 645 hiljada u martu 2020.

Partizan je na šestom mestu sa 438 hiljada interakcija, a između crno i crveno-belih su Galatasaraj (441 hiljada) i Panatinaikos (623 hiljade).

Iz KKCZ kažu da u trenutku kada sport i košarka nisu prioritet, oni ipak opstaju makar na internetu, a jedan od razloga je i serijal treninga Bilija Berona.

- Svakako se tu izdvaja fenomenalan Evroligin serijal "Bilijeva teretana" koji je pobrao brojne simpatije što zbog sjajnih treninga koje je vodio prvotimac crveno-belih, a što zbog sjajnih gostiju iz sveta košarke koje je okupio na Evroliginoj Instagram platformi - pišu iz kluba s Malog Kalemegdana.

Oni su podsetili da su uz fudbalsku sekciju Zvezde bili najpopularniji i prošle godine u domenu granica naše zemlje.

Kada je reč o ovoj godini, od januara do marta tekuće godine FK Crvena zvezda je na Tviteru imala 82,1 hiljadu interakcija, sledi ga KKCZ sa 73,4 hiljade, pa onda idu KK Partizan sa 56 hiljada i FK Partizan sa 38.5 hiljada interakcija.

https://www.instagram.com/p/B_hq-y-pJ_o/

Telegraf.rs