Zvezda sredila jedan od važnijih potpisa, vezista ostaje do 2024. godine

Novi ugovori Gajiću i Kangi

Stubovi su osigurani.

Rešila je Crvena zvezda da sve oslonce ekipe zadrži pred još jedan evropski pohod, bez obzira u kojim kvalifikacijama, posle Aleksandra Kataija, Mirka Ivanića, Milana Pavkova, Milana Rodića i Slavoljuba Srnića (svi produžili saradnju u prethodnih devet meseci) odlučila da nastavi suživot i sa Sekuom Sanogom.

Mada je u jednom trenutku vladala neizvesnost šta će uraditi povodom statusa snažnog Afrikanca, Uprava srpskog prvaka ju je presekla u korist veziste iz Obale Slonovačne i sa njim će uskoro potpisati novi ugovor.

Informaciju je plasirao Sportski žurnal, uz dodatak da će paraf uslediti sledeće sedmice, kad su, između ostalog na programu dve utakmice: četvrtfinalna kupa sa TSC-om i završna u osnovnom delu prvenstva sa kragujevačkim Radničkim.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Čelnici crveno-belih su pred Sanoga stavili predlog ugovora do juna 2024, bivši član Al Itihada je prihvatio i očekuje se da dogovor poprimi zvaničan oblik.

Na taj način je razvejana dilema može li Seku da igra na visokom nivou s obzirom na godine (32), međutim, na Marakani su procenili kako je bar još dve sezone u stanju da odgovori obavezama kakve traži Zvezda.

Sadašnji ugovor Sekua Sanoga ističe u decembru, a novim će važno pitanje biti skinuti sa dnevnog reda.

Iako će biti onih koji će ostanak Sanoga povezati sa odustajanjem od angažmana Edmunda AdaŽurnal prenosi da na stadionu „Rajko Mitić“ i dalje drže u fokusu člana Šerifa i nadaju se da bi u letnjem prelaznom roku mogli da privole momka iz Gane u Beograd.

Isti izvor prenosi da je velika verovatnoća da u Ljutice Bogdana 1a ostane Milan Gajić, s obzirom da Marku Gobeljiću ističe ugovor i slobodan je u izboru nove sredine, pa će Zlatni Orlić sa Novog Zelanda ostati konkurencija Kristijanu Pičiniju na poziciji desnog beka. Očekuje se da predlog novog ugovora dobije i vezista Gelor Kanga.

Mozzartsport