Zvezda SMANJILA ukupan dug! Dva dužnika skinuta su sa spiska! (FOTO)

Iako je nedavno generalni direktor srpskog šampiona Zvezdan Terzić izjavio da je Crvena zvezda ulaskom u Ligu šampiona i prodajom igrača u prethodnih godinu dana inkasirala gotovo 50.000.000 evra, na Marakani je daleko od izobilja. Sav novac od plasmana u elitno takmičenje, crveno-beli su uložili u infrastrukturu i dovođenje pojačanja, ali su u Ljutice Bogdana bili prinuđeni i da "zakrpe" stare dugove.

Kako saznaje Mocart Sport, Crvena zvezda je od septembra ove godine do danas „uložila“ 6.000.000 evropskih novčanica u stare dugove. Najveću sumu novca šampion Superlige morao je da izdvoji kako bi konačno zatvorio kredit kod Poštanske štedionice. U pitanju je dug nastao tokom vladavine bivšeg predsednika Zvezde Vladana Lukića, koji je nagrizao nesmetano poslovanje kluba sa Marakane.

Zbog toga je suma od blizu 3,5 miliona evra isplaćena Poštanskoj štedionici, međutim, tu se ne završava investiranje u stare dugove. Posle nekoliko godina čekanja, ispoštovane su obaveze i prema još jednom bivšem lideru crveno-belih Dobrivoju Tanasijeviću, poznatijem kao Dan Tana, kao i nekadašnjem finansijeru kluba Dragom Mićoviću.

Dan Tana je oprostio Zvezdi 100.000 evra, odnosno, dao saglasnost da se pomenuta svota uloži u razvoj Omladinske škole, dok mu je ostatak od 533.000 isplaćen.

Kako je istakao generalni direktor učesnika Lige šampiona Zvezdan Terzić trenutni ukupan dug Zvezde iznosi oko 12.000.000 evra. Na Marakani će u narednom periodu pokušati da reše potraživanja Agro Banke. Reč je o iznosu od 6.800.000 evropskih novčanica.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ujedno, ova cifra trenutno predstavlja omču oko vrata rukovodstvu crveno-belih. I pored toga, navijači veruju da će Crvena zvezda i u narednoj sezoni pokušati da ponovi uspeh i sa pojačanjima domogne se novog ulaska u Ligu šampiona.

Sportske.net

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: