Zvezda slavila sa skoro 30 poena razlike u prvoj finalnoj utakmici

Jedna od najslabijih utakmica Filipa Petruševa ove sezone

Kakva dominacija Crvene zvezde!

Ekipa Dejana Radonjića odigrala je jednu od najboljih utakmica sezone na startu finalne serije domaćeg prvenstva protiv Mege, ubacivala je sve što je stigla, naročito sa distance, dominirala je na skoku, radila je sve na pravi način i na kraju upisala pobedu vrednu vođstva od 1:0.

To znači da će u petak u "Mega Fektoriju" možda biti rešeno pitanje prvaka Srbije, ako crveno-beli odnesu i drugi trijumf - 98:69.

Skokovi i šutersko veče Zvezde presudili su večeras Megi u prvoj utakmici finala Košarkaške Superlige. Tim Dejana Radonjića iako visinski inferiorniji, imao je čak 12 skokova u napadu za prvo poluvreme, što je bilo presudno da se dođe do ubedljive prednosti, koja je do kraja utakmice samo dodatno uvećana. Jedini problem je povreda Džordana Lojda sa kraja treće četvrtine

Pokušavao je gostujući tim na sve načine, ali Filip Petrušev u prvom poluvremenu kao da nije uspeo da se adaptira na pravi način. MVP ABA lige postigao je samo jedan poen, a iz igre je imao za njega nestvarnih 0/4. Nedovoljno da se parira aktuelnom prvaku regionalnog takmičenja. Ništa se nije promenilo u drugom poluvremenu. Sa druge strane, blistao je Ognjen Dobrić, koji je naročito impresivan bio u prvom poluvremenu.

A upravo odnos upućenih šuteva govori o problemima u odbrani Mege. Zvezda je čak 41 put šutirala ka košu u prvom poluvremenu, dok su gosti to uradili samo 30 puta. Dodajmo da su procenti bili na strani domaćih i biće vam potpuno jasno odakle tolika razlika, od čak 20 poena već na odmoru, a samim tim i na kraju utakmice.

Kao što smo rekli, najbolji u timu Zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 20 poena. Pratio ga je pomalo neočekivano Aleksa Radanov sa pet poena manje, a Marko Jagodić-Kuridža postigao je 12 poena. Lendri Noko je zaokružio dvocifrene sa 10 poena. U timu Mege jedini su se istakli Malkolm Kazalon sa 16 poena i Karlo Matković sa 10 poena.

Koliko dobro je Zvezda otvorila ovu utakmicu. Puleni Dejana Radonjića izgledali su kao pravi "bauk" za košarkaše Mege, koji nisu mogli da se spoje na skoku. U prvoj četvrtini dominirao je Ognjen Dobrić sa čak 15 poena, a najveća razlika bila je upravo kod uhvaćenih lopti - Zvezda ih je imala 14, a Mega samo pet. Zbog toga ne čudi što smo već posle deset minuta na semaforu gledali razliku veliku 14 poena.

Kao da su i jedni i drugi samo čekali da se meč od tog momenta završi. Mega nije mogla da smanji razliku, naprotiv, ona je samo rasla. Trojke su se ređale, a nakon one koju je postigao Davidovacdošla je do +30. Do kraja se Mega borila da zadrži glavu iznad vode i ne primi "stotku". Uspela je barem u tome, ali će u petak morati mnogo šta da se menja, ako se misli vratiti u ovu finalnu seriju.

Statistika utakmice:

Crvena zvezda: Hol 2, Lazić 9, Dobrić 20, Jagodić-Kuridža 12, Noko 10, Lojd 9, Uskoković, Davidovac 8, Rit 3, Radanov 15, Simonović 6, Kuzmić 4

Mega: Petrušev 5, Novak 5, Simonović 8, Kazalon 16, Milosavljević 6, Tepić 6, Kljajević, Momirov 3, Cerovina 3, Matković 10, Simanić 7, Langović

Telegraf.rs