Zvezda skuplja talente sa svih strana REGIONA, potpisan UGOVOR! (FOTO)

Današnjim potpisivanjem ugovora sa tri regionalna centra počeo je novi projekat Omladinske škole koji predviđa okupljanje najmlađih talenata i njihov razvoj u lokalnoj sredini, navodi se na sajtu kluba.

Kako se dodaje, škole fudbala Feniks iz Šapca, Apolon iz Kraljeva i Proleter iz Zrenjanina stekle su svojim radom i rezultatom dosadašnje saradnje sa Zvezdom privilegiju da budu prvi regionalni centri crveno-belih.

"Na ovom projektu radimo već godinu dana, a cilj je da učvrstimo mrežu potrage talenata širom Srbije i regiona. Kroz saradnju sa 70 školica fudbala kreirali smo odličnu bazu dece do 12 godina, a regionalnim centrima rešava se problem rada sa decom od 12 do 15 godina i njihov prerani odlazak od kuće koji je neretko velika trauma", rekao je Nikola Jelić, glavni trener u Omladinskoj školi Crvene zvezde.

Jelić je najavio potpisivanje ugovora sa još dva do tri regionalna centra i otkrio da će funkciju koordinatora regionalnih centara obavljati Igor Ziherl.

Takođe, potpisana je i saradnja sa 13 škola fudbala, a crveno-beloj mrežu koju od danas čini 70 škola pridružili su se Danilovgrad, Respekt (Loznica), Vrbas, Sokobanja, Arena (Subotica), BSK Bjelo Brdo (Hrvatska), Gardoš, Kolonija (Smederevska Palanka), Rudar (Kosovska Mitrovica), Sport klub (Banja Luka), Real (Lazarevac), OFK Vršac i Viktorija (Kragujevac).

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

sportske.net