Zvezda se uzda u pojačanje iz Kenije

Crvena zvezda je danas ostala bez kapitena Marka Marina, koji karijeru nastavlja u saudijskom Al Ahliju, ali s druge strane očekuje se da će posle dolaska Dejana Stankovića na čelo stručnog štaba uskoro priliku u prvom timu dobiti i neke mlađe snage.


Jedan od mladih igrača koji u Zvezdi strpljivo čeka svoju šansu je i 19-godišnji vezista iz Kenije Ričard Odada, koji je pre godinu dana stigao u Zvezdin omladinski pogon.


Njega je u razgovoru za klupski sajt posebno pohvalio trener u Zvezdinoj Omladinskoj školi Nikola Jelić i najavio dalji razvojni put Odade do ulaska u prvi tim crveno-belih.

'Mi smo u ovom trenutku lideri u regionu po pitanju praćenja dečaka. Trudimo se da delujemo i van područja Balkana i biće i stranih talentovanih dečaka kod nas.
Konkretno, dovođenje Ričarda Odade je pravi potez, a to govori i činjenica da će on tokom proleća nositi dres seniorskog tima Grafičara, a verujem da će nakon toga preći i u prvi tim Crvene zvezde'',
 

istakao je Jelić, a nešto od Odadinog umeća u Zvezdinom dresu možete da pogledate OVDE.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u


On je dodao i da Zvezda ima odličan skauting, kao i da je ove zime već dosta urađeno u omladinskom pogonu kada je u pitanju aktuelni prelazni rok.


''Dosta toga smo već uradili pre mesec dana po pitanju dolazaka nekih dečaka. Neće biti mnogo promena. Ipak, prebacili smo osmoricu kadeta, što u omladince Zvezde, što u omladince Grafičara, jer smatramo da su prerasli taj nivo takmičenja, što sa fizičke, što sa intelektualne strane.


To su: Andrej Đurić, Vukašin Krstić, Uroš Lazić, Vladimir Miletić, Nikola Stanković, Živan Ramović, Marko Ćopić i Bogdan Petrović, koji su sjajno igrali pod komandom Marka Neđića''
, zaključio je Jelić.

sportske.net