“Zvezda se sprema da napadne prva dva mesta u LŠ, iz poštovanja nisam hteo u Makabi”

Iskusni štoper po treći put promovisan na Marakani

Kao što je Telegraf još u nedelju javio, Miloš degenek se vratio u Crvenu zvezdu i po treći put u karijeri će nositi dres srpskog šampiona!

Degenek je potpisao ugovor na dve plus jednu godinu, zadužio je dres sa brojem tri, a na promociji u ponedeljak je rekao:

Izuzetno mi je drago što sam opet ovde. Klub kao što je Zvezda se ne odbija, pogotovo kada me je Bahar pozbao. Morao sam da se javim i prihvatim, to je bila moja velika želja. I Zvezdu i Marakanu smatram kao deo svoje porodice. Opet mi je kao prvi put kada sam došao. Iščekivanje, želja za uspehom, da bude još bolje nego kao što je bilo u ranija dva mandata - rekao je Degenek i dodao:

Gospodin Bahar me je želeo u Makabiju, kad su izbacili Zvezdu. Tada nije bilo realno, iz poštovanja prema Zvezdi. Da ne učinim to jednom klubu koji volim najviše na svetu. Da odem u Makabi koji je izbacio Zvezdu. Videćemo gde me vidi, na kojoj poziciji. Moje je da ćutim i radim, a stručni štab će videti gde mogu najviše da pružim. Videćemo, ima dana.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Na pitanje šta bi za njjega bio uspeh, Degenek je rekao:

Za mene bi bio uspeh, van duple krune, da Zvezda ne završi grupnu fazu u decembru. Da prođe grupu. Klub se sprema da se bori za 1. i 2. mesto. To me raduje. Naravno, LŠ je nešto što je van svakog nivoa gledano finanijski. Fudbal je fudbal, videli ste na SP koliko su Maroko i Hrvatska dogurali. Zato je za mene taj cilj da prezimimo i da na pravimo nešto što niko ne očekuje. Mnogi misle da će biti teško i da će biti blamiranje, ali ja ne verujem u to. Da sam verovao, ne bih došao.

Priznao je Degenek i da je sada malo drugačiji, i kao čovek i kao fudbaler.

Sad sam malo drugačiji, ponašam se drugačije i igram. Donosim neki drugi mentalitet, igrao sam na SP. Dosta sam iskusniji, to SP me je promenilo,. Ti govori u svlačionici, mečevi protiv Argentine, Danske, Francuske... Verujem da sam bolji nego u oba mandata. Vreme će pokazati, najbolji je sudija. Ja ću se maksimalno trudii da budem bolji - poručio je Degenek, te se osvrnuo i na sistem koji Barak Bahar forsira:

Evo, naježio sam se kada sam gledao mečeve u Rusiji. Klubje tako trebalo da igra i pre pet-šest godina. Visoko, da igra presing. Ovo je mnogo lakše, to je moderan fudbal. Tako se igra. visok presing jedan na jedan. Kad igraš dva na jedan, onda je "moj je, tvoj je." Na kraju ga niko ne uzme i igrač prođe.

Osvrnuo se Degenek i na odlazak kvalitetnih fudbalera širom Evrope u Saudijsku Arabiju.

Kad sam ja odlazio, svi su se smejali. Sad odjednom ode Ronaldo, pa ode celi fudbalski svet. Naravno, ne poredim se sa Ronaldom. Biće jako izazovno igrati tamo. Ako imaš 20 godina ne bih preporučio da se ide u Arabiju, ako imaš 26, 27 ili 30, ja bih te spakovao i ispratio na aerodrom.

(Telegraf.rs)