Zvezda se POJAČALA! Daca zadužio opremu crveno-belih

Srednji bloker Benjamin Daca upotpunio je blokersku liniju Crvene zvezde.

Daca je treći igrač koji je u ovom prelaznom roku zadužio crveno-beli dres i na raspologanju je treneru Igoru Žakiću za izazove u narednoj sezoni.

Benjamin je rođen 23.juna 1994. godine u Novom Pazaru, gde je i ponikao, i sa puno uspeha nastupao za matični klub.

Bio je deo ekipe koja je osvojila dva Kupa Srbije i jedan Superkup i iskristalisao se kao jedan od najboljih srednjih blokera domaćeg šampionata.

Proteklog leta 203 centimetara visoki “srednjak” pojačao je ekipu Plesi Robansona i učestvovao u istorijskom rezultatu kluba iz predgrađa Pariza.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Robanson je osvojio Ligu B, drugu ligu Francuske, i u narednoj sezoni biće deo elite jedne od najjačih evropskih liga.

Benjamin Daca
Benjamin Daca

Daca će činiti bedem na mreži zajedno sa Čedomirom Stankovićem i Stefanom Fetom.

Pre Dace u klub su stigli tehničar Miloš Arsenoski i primač Andrej Ristić, dok su ugovore produžili dugogodišnji libero Predrag Jevtić i upravo srednji bloker i novi kapiten, Čedomir Stanković.

– Tri meseca sam bio u kontaktu sa generalnim direktorom Nikolom Rosićem, kontaktirao me je pri kraju sezone u Francuskoj, i moja je želja bila da se pridružim Zvezdi. Pričali smo, čekao sam i ponude iz inostranstva, ali Zvezda je veliko ime našeg sporta, odbojke posebno. I trener Igor Žakić i nova uprava, energija, to mi je bilo zanimljivo, naravno, ambicije su nam se poklopile. Primamljivo mi je kada ekipa treba da se vrati na vrh, da se osvajaju trofeji, kada se dokazuje. Dogovorili smo se i odlučio sam da dođem u Zvezdu.

Ekipu su napustili korektor Lazar Dodić, srednji bloker Marko Sinđelić (Barkom Kažani, Ukrajina), tehničar Nemanja Stefanović (Karađorđe, Topola) i primač Vanja Eremić (Mladi Radnik).

Blic.rs