Zvezda saznala imena još dva potencijalna rivala u grupnoj fazi Lige šampiona

U toku je poslednje kvalifikaciono kolo za Ligu šampiona i imamo nove učesnike

Fudbalski klub Crvena zvezda je svoje učešće obezbedio osvajanjem prvog mesta u domaćem prvenstvu prethodne sezone, a drugi timovi su svoje brige rešili u poslednjoj fazi kvalifikacija.

Prvi meč koji se završio je između Jang Bojsa i Makabi Haife, gde smo nakon remija u prvoj utakmici imali pobedu rezultatom 3:0 u drugom meču. U listu strelaca za Jang Bojse su se upisala dva igrača: Filip Ugrinić i Sedrik Iten, a treći gol je bio autogol.

Drugi su završili Panatinaikos i Braga pobedom Portugalaca 1:0. Da bi Grci dobili ovaj dvomeč morali su da postignu najmanje dva gola, a da pritom ne prime nijedan.

Ipak, Braga prolazi dalje i nalaziće se u istom šeširu kao Crvena zvezda, u trećem šeširu, tako da je naš predstavnik izbegao jakog protivnika. Nakon 90 minuta igre u listu strelaca se upisao samo Bruma u 83. minutu i stavio tačku na sve šanse Panate.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Bitna informacija Zvezdi vezana za ovaj meč je bio potencijalni poraz Portugalaca, jer bi u tom slučaju crveno-beli mogli da inkasiraju milion evra više. Ovako taj benefit neće ostvariti.

Poslednji su završili predstavnici Galatasaraja i Moldea rezultatom 2:1 posle nadoknade vremena. Prvi meč je bio završen takođe pobedom Turaka, ali rezultatom 2:3, pa ih ovaj omer snaga u dvomeču vodi u Ligu šampiona. Za Galatu su se upisali Ikardi i Angelinjo, dok je jedini strelac za Molde bio Heštad.

Nakon ovih mečeva jasno je da u treći šešir ide Braga, dok će četvrti šešir popuniti Galatasaraj, a Jang Bojsi čekaju ishod meča koji igraju Kopenhagen i Rakov. U slučaju da Kopenhagen ispadne, Jang Bojsi ulaze u treći šešir sa Crvenom zvezdom.

Ostalo je da se odigraju još tri meča da bi svi učesnici za Ligu šampiona ove sezone bili poznati.

(Telegraf.rs)