ZVEZDA PUNA TALENATA “Niko ne bi mogao kod nas, sem ove dvojice!”

Odavno je poznato da je Crvena zvezda rasadnik talenata i da iz njihove škole dolaze jedni od najboljih, a sada je i jedan od glavnih ljudi tog sektora objasnio kao sve funkcioniše.

Nikola Jelić, glavni trener Omladinske škole šampiona Srbije, podvukao je crtu posle uspešne sezone za mlađe kategorije i otkrio kako će se u budućnosti raditi.

Posebno je istakao i to da je čak 80 poznatih imena koji su nekada ili do skora bili uspešni u fudbalu na listi želja za trenere u Zvezdinoj fabrici, ali se još uvek nisu uključili.

Neki igrači poput Kneževića, Kahvića, Nikolaševića, braće Mituljikić su prosto pokazali neviđen talenat, a uskoro bi neko od njih mogao među prvotimce.

- Tim omladinaca sledeće godine biće isti kao i onaj koji je nastupao na turniru na Zlatiboru koji smo osvojili uz minimalne korekcije. Očekuje nas sastanak sa rukovodstvom kluba kada ćemo napraviti plan ko će ići u seniorski tim Crvene zvezde, a ko u Grafičar. U skladu s tim ćemo napraviti projekciju omladinskog tima za narednu sezonu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Iako je Jelić zadovoljan stručnim kadrom iskoristio je priliku da pozove i bivše Zvezdine igrače koji su u trenerskom poslu da se uključe u rad.

- Podigli smo trenerski kadar na visok nivo, ali to još uvek nije to. Imamo problem jer bivši igrači neće da se uključe. Dragan Mladenović i ja smo pregledali listu od 80 bivših fudbalera Zvezde i svi bi odmah da preuzmu omladince, upišu to u CV i odu u seniore. Niko neće studiozno da se prihvati posla i da odvoji tri ili četiri godine za učenje. Kao da nisu svesni da je fudbalska karijera jedno, a trenerska drugo. Imamo primer Slavoljuba Đorđevića koji je u klub došao kao volonter i prošao sve stepenike od pretpetlića do toga da je danas trener Vojvodine. Evo i ovim putem pozivam bivše fudbalere Zvezde koji su spremni da se priključe radu naše škole da nam se jave.

Glavni trener je siguran da u timu ima najbolje igrače, i da niko ne bi mogao da igra u timovima iz selekcije, sem dva talenta.

- U starijim uzrastima definitivno imamo najtalentovanije igrače. Osim Mihajla Spasojevića iz Čukaričkog i Uroša Kabića iz Vojvodine, niko ne bi mogao da igra kod nas. Što se tiče mlađeg uzrasta, odradili smo 80 posto prelaznog roka. Od marta smo radili neprestano. Doveli smo ukupno 12 igrača, ali ćemo ih sve predstaviti kada počne prelazni rok. Mnogo reprezentativaca, talenata, izuzetno sam zadovoljan.

Blic.rs