Zvezda pronašla napadača u drugoj ligi Slovenije

Bamba Suso je zapao za oko klubu iz Beograda

Fudbaleri Crvene zvezde u ozbiljnoj su potrazi za napadačem u predstojećem zimskom prelaznom roku. To će biti jedan od glavnih zadataka skauta i svih na adresi Ljutice Bogdana, a kako stvari stoje Marko Marin i njegovi saradnici uspeli su da pronađu prvog pika za takvo mesto.

I to u Sloveniji. Naime, kako piše "Glas Srpske" jedan od kandidata da postane nova Zvezdina devetka je Bamba Suso, dvadesetogodišnjak koji trenutno nastupa za ekipu Bilja u tamošnjoj drugoj ligi.

Gambijac iz redova slovenačkog drugoligaša je preko menadžera kontaktiran od čelnika srpskog šampiona, pošto su skauti bili na nedeljnoj utakmici u kojoj je ekipa Bilja poražena od Rogaške sa 1:2.

Na tom meču Suso nije postigao gol, ali je ostavio jako dobar utisak. On je do sada postigao 12 golova u isto toliko utakmica u dosadašnjem toku šampionata, a interesantno je da je zapravo pod ugovorom sa italijanskim drugoligašem Pizom i da u Bilju igra kao pozajmljeni igrač.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Inače, njegove igre nisu promakle ni Paolu Nikolatu koji je selektor mlade reprezentacije Italije, a koji želi da ga pozove na jednu od narednih akcija selekcije Azura starosti do 21 godine. Suso je kao mlad sa 13  godina izbegao iz Gambije u Italiju i dodeljen je hraniteljskoj porodici u Kalabriji.

Uspešno se pronašao u fudbalu, gde je već do sada izgradio finu karijeru. Birokratski problemi su ga sprečili da odmah zaigra, pa je godinu dana morao da igra za amaterski klub Romul iz Rima. Na debiju za tu ekipu postigao je gol već u prvom minutu susreta, a 2020. godine je stigao u Pizu.

- Bio sam na audiciji i prošao sam. U Pizi sam upoznao mnogo dobrih ljudi, dočekali su me kao brata - rekao je tada Suso, koji je za taj klub debitovao protiv Breše u Seriji B pre dve godine.https://www.youtube.com/embed/_daXDrEyNbg

Pored Zvezde za ovog fudbalera su zainteresovani u Mariboru, a i pojedine hrvatske ekipe su istakle da bi volele da vide ovog igrača u svom timu.

(Telegraf.rs)