Zvezda prodala napadača za 700.000 evra – nije ni dobio poštenu šansu

Kao što smo ranije danas najavili - Erik Jirka je svoje "odsvirao" u Crvenoj zvezdi. Ono što je novo jeste ime kluba u kome će mladi slovački fudbaler nastaviti karijeru.

Prema saznanjima MOZZART Sporta u pitanju je slavni poljski klub - Gornjik Zabže.

Brzonogi krilni napadač i po potrebi bek, jesen je proveo u Radničkom iz Niša kao pozajmljeni igrač. Odigrao je19 utakmica za tim sa Čaira u prvom delu sezone, četiri gola je postigao, za još četiri asistirao.

Ali to očito nije bilo dovoljno da ga Dejan Stanković povede na pripreme za drugi deo sezone i ukaže mu šansu da se nametne.

Prema prvim informacijama Crvena zvezda navodno nije želela da se u potpunosti odrekne talentovanog Slovaka, ali nove kažu da bi i tako nešto moglo da se dogodi ukoliko Gornjik u junu uplati na račun kluba iz Ljutice Bogdana 700.000 evra i obaveže se da prosledi još 10 odsto od evemtualne naredne prodaje.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Podsetimo, Erik Jirka je u Zvezdu došao pre godinu dana u poslu vrednom 750.000 evra. Očito da postavljanjem navedenih uslova crveno-beli žele da povrate uložena sredstava.

Srpski prvak bi u junu mogao da prihoduje i od Milana Jevtovića. On je otišao u APOEL na pozajmicu, a ukoliko Kiprani reše da ga otkupe moraće da na račun Zvezde uplate 400.000 evra...

Mozzartsport