Zvezda prodaje Njegoša Petrovića za 3 miliona i 15% od naredne prodaje

Čeka se ponuda...

Navijači i stručni štab Crvene zvezde čekaju realizaciju transfera Simone Edere iz Torina, čijim dolaskom bi Dejan Stanković zatvorio ofanzivni roster za prolećni deo sezone.

UIazne transfere trebalo bi da kompletira mnogo puta najavljeni dolazak Duška Tošića, bivšeg reprezentativca Srbije koji na stolu ima dvogodišnji ugovor sa crveno-belima težak 800.000 evra.

Međutim, čelnici crveno-belih veruju da će i izlaznim transferima bar malo napuniti kasu i doneti finansijski mir. Prvi na spisku za odlazak su Miloš Degenek i El Fardu Ben, momci koji su hronično na meti azijskih klubova. Dug put je do realizacije posla.

Govoreći o trenutnoj situaciji u klubu Zvezdan Terzić je istakao da u ovom trenutku nije planirana prodaja najtalentovanijih igrača tima. Međutim, jasno je da je prelazni rok varljiva kategorija i da bi konkretna ponuda mogla sve da promeni.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Pričalo se tokom jeseni da bi Njegoš Petrović vrlo lako mogao da promeni sredinu. Posebno što se potvrdio na evropskoj sceni. Njegov sjajni pogodak u Gentu ispratilii su emisari Anderlehta i još jednog kluba.

Postoje najave, ali konkretne ponude nema. Iako je Crvenoj zvezdi novac potreban, ljudi u srpskom šampionu su jedinstveni u stavu da Petrović može u inostranstvo samo pod određenim uslovima.

A oni glase: zaintertesovani klub moraće da izdvoji tri miliona evra i 15 posto od naredne prodaje. Prilično visoka cena, s obzirom da klubovi srednje evropske kategorije, koji uglavnom kupuju igrače od Crvene zvezde, teško egzistiraju u uslovima pandemije.

Međutim, na Marakani smatraju da Petrović nije dosegao pun potencijal. Odnosno da je posle problematične prošle sezone, tek počeo da napreduje pod komandom Dejana Stankovića. Mladi vezista imao je i probleme sa povredom tetive, posebno tokom leta kada se razmišljalo o hiruškom zahvatu.

Potvrda iz Crvene zvezde: Edera po ukusu kluba, ozbiljna leva noga, može da pravi razliku

Prebrodio je taj period Njegoš Petrović, i potom imao vrlo dobar finiš jeseni. Ne samo kada je u pitanju utakmica u Gentu.

Pre dolaska u Crvenu zvezdu, dok je nosio dres Rada, Petrović je važio za jednog od najvećih talenata na Balkanu. Praktično je imao završen transfer u Bormut, ali je morao na pauzu zbog povrede ligamenata kolena.

Na Marakanu je došao leta 2019. godine. Crvena zvezda ga je platila 400.000 evra i obavezala se da Radu prosledi 20 posto od naredne prodaje.

Tokom prošle godine najveće interesovanje za Petrovića pokazao je Olimpijakos. Međutim, Pirejci su čekali prodaju Kamare što se na kraju nije dogodilo.

Mozzartsport