Zvezda prodaje bisere da bi preživela koronu!

Direktor Crvene zvezde istakao je da klub mora da povuče radikalne poteze zbog korone virusa

Direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić otkrio je koje će poteze klub morati da preduzme da bi se stabilizovao nakon korona krize.

On je u razgovoru za Informer, rekao da će morati da porodaju najtalentovanije igrače.

Verujem da ćemo zaraditi na prodaji nekog od naših bisera - Njegoša Petrovića, Željka Gavrića i Veljka Nikolića. Oni će igrati evropske kvalifikacije, a prelazni rok će svakako biti pomeren do 1. oktobra.

- Meni je već sad žao što će ta deca morati da odu iz Zvezde, ali situacija je takva da klub mora da prodaje da bi živeo - rekao je funkcioner crveno-belih.

Terzić je dodao da je klub u problemu.

- Zvezda je u problemu, jer sa budžetom od 20 ili 30 miliona evra teško može da parira klubovima iz Lige Evrope i Lige šampiona, koji imaju budžete od po 50-60 miliona evra, pa naviše.

Željko Gavrić talentovani igrač Zvezde Foto: Marko Jovanović

- Sa druge strane, mi ne možemo da trošimo toliki novac samo da bismo igrali domaću ligu. Rešenje je da klubovi kao što su Zvezda i Partizan, zajedno sa još nekim klubovima iz regiona, recimo najboljim timovima Rumunije i Bugarske, oforme regionalnu ligu. Takve ideje već postoje po Evropi", rekao je Terzić za Informer.

Objasnio je i kako se puni budžet kluba sa "Marakane".

Od tih 20 miliona, pet ćemo dobiti od sponzora, od Gasproma četiri miliona i od Telekoma milion. Ostalih 15 miliona moramo dobiti od prodaje igrača, jer od prodaje ulaznica nećemo imati nikakvu zaradu.

- Ne bi me iznenadilo da cela sledeća sezona bude bez publike na stadionima. Što se prodaje TV prava tiče, to je kod nas zanemarljiva suma. Dakle, možemo jedino još da računamo na pare od eventualnog plasmana u neko evropsko takmičenje. Ipak, uz svu želju, to niko ne može da nam garantuje, tako da su nam transferi jedini realan izvor prihoda - rekao je Terzić.

(Telegraf.rs)