Zvezda pritišće Turke oko dovođenja Pešića

Finansijski detalji ne bi bili problem, ali...

Obri, okreni - najbolje je domaće rešenje i poznato lice! Crvena zvezda je, posle brojnih pokušaja dovođenja napadača iz inostranstva, u ozbiljnoj presingu na Aleksandra Šilju Pešića. 

Nekadašnji reprezentativac Srbije velika je želja sportskog sektora, kao i prvog operativca kluba, Zvezdana Terzića još od prethodnog leta kada se rođeni Nišlija odlučio da karijeru nastavi u Turskoj, u redovima Karagumruka.

I tada je Aleksandar Pešić na stolu imao ponudu da potpiše trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, ali se odlučio za mirniju sredinu.

Posebno, što je u očima javnosti okarakterisan kao alternativa, posle neuspešnih pregovora sa Aleksandrom Prijovićem.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

” Ovog leta nije bilo realno da se Pešić vrati. Imao je neke lične razloge zbog kojih nije mogao da prihvati našu ponudu. Ja sam to uvažio, ali ponavljam, uradiću sve da narednog leta dođe u Crvenu zvezdu”, rekao je u novogodišnjem intervju za Mozzart Sport Zvezdan Terzić.

Kada se pogledaju Pešićeve brojke u Karagumruku, dobro je izabrao. Iskusni napadač odigrao je jednu od najboljih sezona u životu, i sa 14 golova bio jedan od najboljih strelaca turskog prvenstva. Još zimus je imao ponudu engleskog drugoligaša Hala, ali se odlučio da ostane u Istanbulu. Upravo je život u turskom megapolisu najveća prepreka u Zvezdinom pokušaju da na Marakanu dovede čoveka koji je blistao u prvom mandatu u crveno-belom dresu. Kako se može čuti Pešić i njegova supruga su se navikli na uslove života u Istanbulu i ne bi baš na prvu loptu da menjaju sredinu.

Finansijski uslovi transfera ne bi bili problem, barem ako se ima u vidu Zvezdin budžet za napadača. Pešić ima ugovor sa Karagumrukom do leta naredne godine, pa ljudi iz turskog kluba ne bi mogli mnogo da zatežu. Pored toga crveno-beli su sposobni da isprate i Pešićevu platu, pošto on u Turskoj zarađuje kao i najplaćeniji igrači Crvene zvezde (između 600 i 700 hiljada evra).

Tu je i izazov Lige šampiona, kao i lični motiv Aleksandra Pešića. Rođeni Nišlija je u sezoni 2017/2018 pružao vrhunske partije u crveno-belom dresu. Postigao je 29 golova u svim takmičenjima, sa akcentom na pogotke u Krasnodaru i na večitom derbiju. Međutim, posle odlaska u Al Itihad Pešić je smatrao da nije dovoljno cenjen u javnosti, o čemu je pričao i u razgovoru za Mozzart Sport.

“To me malo tišti. Ja sam bio u Crvenoj zvezdi, za sezonu sam postigao 29 golova i još na sve to dodao 22 asistencije. Tresao sam mrežu i Partizanu, u Evropi. Hajde, uradite analizu i vidite da li je neki napadač posle mene imao takav učinak. Onda čujem priče, vidim komentare na portalima i forumima kako sam pola golova dao iz penala. Tu ulazi u uši ljudima, iako je laž. Barem se danas sve može proveriti. Dao sam samo pet golova sa 'kreča'. A i da sam dao više... Danas smo došli do toga da se pojedinci uzdižu, jer se dobro kreću, dobro skaču, dobro grade loptu. Ja sam davao golove. Na kraju sam zbog toga, između ostalog, prihvatio poziv Karagumruka”.

U slučaju da prihvati poziv Aleksandar Pešić bi bio prvi napadač, i imao bi šansu da pokaže da je spreman da se nosi sa tim teretom. Ali potrebno je da se slože još neke privatne kockice.

Mozzartsport