ZVEZDA POSTAVILA REKORD! Crveno beli ušli u TOP 50 klubova

Dodatni bod za klupski koeficijent mnogo je značio momcima Dejana Stankovića

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su sinoć fantastičnu partiju protiv Milana, veći deo susreta su napadali i pritiskali odbranu slavnog rivala, ali je na kraju nedostajalo možda i malo sreće da se prođe u narednu fazu takmičenja. 

Ipak, remi rezultatom 1:1 naišao je na velike pohvale brojnih evropskih medija, sa ocenom da su se Rosoneri jedva provukli pored srpskog šampiona.

Ono što je jako važno naglasiti jeste da je Zvezda za novi remi sa Milanom dobila još jedan bod na listi klupskih koeficijenata, čime je došla do fantastičnih 32.500 bodova, ujedno i rekorda od kako se ovaj sistem vodi.

Dovoljno je reći da su iza sebe crveno-beli ostavili ekipe poput Lestera, PSV-a, Marselja, pa čak i Milana.

Zvezda se tako našla na 50. mestu na UEFA listi koeficijenata, što je sjajan podatak kako za sam klub, tako i za naše nacionalno prvenstvo. Ova pozicija omogućiće crveno-belima da budu povlašćeni dosta duže kroz kvalifikacije za Ligu šampiona narednog leta, a tek po okončanju nacionalnih prvenstava moći ćemo da i definitivno utvrdimo gde se crveno-beli nalaze u odnosu na ostale.

Ono što dodatno treba da raduje ekipu Dejana Stankovića jeste da se na leto brišu rezultati od pre pet sezona, kada je Zvezda sakupila 1.500 bodova, što će reći da crveno-beli tokom naredne takmičarske godine imaju dodatnog mesta za napredak. A već u julu, kada se ovaj učinak ukloni, startovaće sa 39. pozicije. Dakle, uz novu dobru sezonu, crveno-beli bi mogli da dođu i nadomak najboljih 30 timova Starog kontinenta.

Telegraf.rs