Zvezda ponudila 1.000.000 evra za Italijana, klub traži više

Crveno-beli krenuli u zvaničan napad na desetku Lećea

Crvena zvezda je ponudila 1.000.000 evra Lećeu za Filipa Falka, piše dobro upućeni Đanluka di Marcio, ali klub sa stadiona Via del Mare zahteva 500.000 evra više, koliko iznosi izlazna klauzula u ugovoru igrača.

Desetka Lećea u potpunosti ispunjava profil igrača kakav zahtevaju na stadionu Rajko Mitić, pa stoga i ne čudi što se krenulo u zvanične pregovore sa italijanskim drugoligašem.

U pitanju je vrlo raznovrstan igrač, koji može da pokriva pozicije polušpica, lažnog centarfora i samog špica, a o tome kakav je status uživao proteklih godina govori i činjenica da je na stadionu Via del Mare u dva mandata sakupio 107 nastupa, postigao 16 golova i zabeležio 24 asistencije.

Falko je ove sezone zabeležio 11 nastupa za Leće, ali ga u timu nema od 22. dembra, kada je igrao poslednjih šest minuta u meču sa SPAL-om. Potom je bio na klupi protiv Vićence, dok u mečevima sa Ćitadelom, Moncom i Ređinom nije bio u konkurenciji za tim.

Početkom godine, najupućeniji novinar za drugoligaško tržište u italiji, Alfredo Pedula pisao je da će Falko sigurno napustiti klub ove zime i otkrio pomenutu klauzulu od 1.500.000 evra.

Crveno-beli su krenuli sa nešto manjom ponudom, ali u Lećeu očigledno nisu previše raspoloženi za cenkanje. Igrač je imao interesovanje i ambiciozne Monce, ali je odmah poručio da ga interesuju samo Serija A i inostanstvo.

Falko je igrač prefinjene tehnike, posebno zapada za oko jer se služi levom nogom i ima izuzetan šut i prekid. Prve fudbalske korake započeo u Bariju, dok je profesionalnu karijeru započeo upravo u Lećeu. Tokom karijere igrao je na brojnim pozajmicama, a 2015. je potpisao za Bolonju, sa kojom je bio pod ugovorom do 2018. godine. U međuvremenu bio na pozajmicama u Ćezeni, Beneventu, Peruđi i Peskari, a na Via del Mare se vratio u julu 2018. godine.

Crvena zvezda je ove zime vratila Slavoljuba Srnića i dovela Aksela Bakajoka, dok su priliku za dokazivanje dobili Ričard Odada i Nikola Stanković. Ipak, crveno-beli od početka zimskog prelaznog roka traže raznovrsnog napadača, a čini se da je Falko igrač po ukusu Dejana Stankovića, što potvrđuje i zvanična ponuda srpskog šampiona.

Mozzartsport