Zvezda nije sigurna oko Jovanovića, crveno belima ponuđen štoper Kairata

Odlazak Nemanje Milunovića stvorio je rupu u poslednjoj liniji...

Odlazak Nemanje Milunovića u tursku Alanju ostavio je rupu u centralnoj liniji odbrane Crvene zvezde kojoj dolazak iskusnog Aleksandra Dragovića neće biti dovoljan da spremno dočeka start kvalifikacija za Ligu šampiona.

Razlog je jednostavan, što duže Austrija bude igrala na Evropskom prvenstvu, Dragović će biti daleko od Beograda, a po završetku učešća na završnom turniru moraće da dobije i 2-3 nedelje odmora, pre nego što se stavi na raspolaganje Dejanu Stankoviću.

Zato ovih dana u Ljutice Bogdana traje svojevrsni kasting za novog štopera u kojem Stanković na predlog rukovodilaca Zvezdana Terzića i Mitra Mrkele razmatra opcije u defanzivi.

Kandidat broj jedan da zameni Milunovića tokom vikenda bio je Vukašin Jovanović, koji je opcija na Marakani još od prošle zime kada mu je rečeno da nije više potreban Bordou.

Iza zlatnog Orlića sa Novog Zelanda je loša sezona u kojoj je zabeležio samo jedan nastup za Žirondince i to u kupu, a dobra strana u eventualnom prelasku u Zvezdu je činjenica da bi došao za džabe, kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor u Francuskoj.

Međutim, Vukašinovo angažovanje je trenutno na "stend baju" jer Zvezda ima još jednu opciju.

Kako se može čuti na Marakani, Dejan Stanković posle odlaska Milunovića, želi još jednog visokog štopera koji bi dominirao u skoku i na prekidima, a Jovanović je trenutno po visini (187 cm) negde u rangu sa Degenekom (188 cm) i Dragovićem (186 cm).

žVukašin Jovanović

Vukašin Jovanović; Printskrin: Youtube/Belgrade Tube

Zato se traži nešto viši fudbaler, a na stolu čelnika Crvene zvezde je i CV Radeta Dugalića, 28-godišnjeg Nišlije, koji brani boje kazahstanskog Kairata.

Dugalić, koji je ponikao u Radničkom iz Niša, završio je u Kairatu posle epizoda u ruskom Jeniseju, Tosnu i Armaviru, a igrao je pre toga i za jermenski Ulises. Pored Radničkog nastupao i za niški Car Konstantin, a u BiH je kratko branio boje Olimpika iz Sarajeva.

Dugalić (195 cm) je igrao solidno ove sezone za Kairat i zabeležio 14 nastupa od mogućih 18 u svim takmičenjima.

Ipak, i njegovo angažovanje je još u domenu razmatranja, posebno jer ima aktuelan ugovor sa Kairatom do decembra 2022. pa bi Zvezda morala da plati i nekakvo obeštećenje, ukoliko Dugalić prevremeno ne raskine saradnju sa klubom koji je pre nekoliko godina izbacio crveno-bele u Ligi Evrope.

Glavobolja Srđan Babić

Zanimljivo je i da Zvezda ima u svojim redovima i dalje i štopera Srđana Babića (25), visokog defanzivca kome 30. juna ističe pozajmica u Portugaliji.

Još se ne zna da li Familikao želi da ga otkupi (po dogovoru za 1,1 milion evra), međutim ono što najviše brine čelnike crveno-belih je činjenica da član šampionske generacije omladinaca sa Novog Zelanda ne želi da produži ugvor na Marakani, koji mu ističe u decembru ove godine.

FK Rad - FK Crvena zvezda

Srđan Babić: Foto: Marko Jovanović

Tako bi lako moglo da se desi da Zvezda i od Babića, kao i u slučaju Milunovića, ne vidi ni cent na kraju i da momak iz Banjaluke napusti Ljutice Bogdana na zimu kao slobodan igrač.

Babiću je svakako i u finansijskom interesu da sačeka šest meseci i istek ugovora jer bi onda mogao da računa i na unosan bonus za potpis na ruke koji "pokupe" igrači bez kluba.

(Telegraf.rs)