ZVEZDA NEZADOVOLJNA: Objavljeno ŠOKANTNO sapoštenje (FOTO)

Saopštenje je na, zvaničnom sajtu beogradskog kluba, propraćeno fotografijama koreografije koju su objavili navijači Partizana na tom meču i fotografijama majica na kojima su ištampane pogrdne poruke predsedniku kluba Nebojši Čoviću.

U tekstu se, iz nekog razloga, našla i fotografija na kojoj je u krupnom planu Milka Džikić, majka nekadašnjeg trenera Partizana Aleksandra Džikića.

Saopštenje prenosimo u celosti i bez izmena i redakcijskih korekcija:

"Drugi polufinalni meč ABA lige odigran je posle skoro 180 minuta borbe na terenu (za igrače KK Crvena zvezda mts koji su čekali da se isprazni dvorana i 120 minuta više) a o plasmanu u finale regionalnog takmičenja odlučivaće majstorica.

KK Crvena zvezda mts čestita svom rivalu na pobedi, što su maloborojni predstavnici kluba u hali i učinili odmah nakon utakmice. Odnos između igrača, trenera, većine funkcionera dva kluba je više nego korektan, međutim, organizacija utakmice u subotu je bila izuzetno loša. Ostaje da se pitamo namerno ili ne...

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Utisci o utakmici mogu da se „slegnu" ili ne, ali ovom prilikom KK Crvena zvezda mts želi da podseti na toliko hvaljene i propagirane „gospodske manire" koje su igrači prvog tima, stručnog štaba i malobrojni članovi uprave „osetili" u svom punom kapacitetu od izlaska iz autobusa, preko zagrevanja, pa do završetka utakmice.

Još od završnice Kupa Radivoja Koraća u Nišu 2017.godine, KK Crvena zvezda mts podseća da ti „gospodski maniri", oličeni u gađanju nevinih ljudi bakljama na tribinama sa teškim fizičkim povredama (2017.godine) i skrnavljenju trofeja Kupa Radivoja Koraća (2018.godine) nemaju svoj epilog.

Za oba gesta „gospodskog ponašanja" i pored podignutih krivičnih prijava od strane KSS, srpska javnost i mi kao klub, i dalje nemamo odgovore?

Kao ni na osnovna pitanja o „sistemskoj krađi" ove godine u Nišu i odlukama koje su direktno odlučile ishod ovogodišnjeg kupa „Milivoja Jovčića"?

Umesto toga dobili smo jeftinu neargumentovanu „lekciju" iz košarke i morala od čoveka koji se u njoj nalazi dve godine, zaboravljajući da košarka nije ni počela niti će se završiti sa njim!

Zato jeftine floskule ambicioznog pojedinca KK Partizan NIS o „vređanjima članova porodice igrača, trenera KK Partizan i nenasilnim i neorganizovanim simpatizerima kluba" predstavlja samo sredstvo za ličnu promociju jednog čoveka, i odskočnu dasku za nešto treće, o čemu će suditi i bliska budućnost.

A sada malo o činjenicama koje su dovele do nezapamćene atmosfere linča na drugoj utakmici polufinala plej ofa ABA lige, do koje smo došli iznošenjem konstantnih neistina o klubu koji je „žrtva sistema" a koji na dresu ima toliko sponzora da im se jedva vidi grb, i brojevi igrača.

- Navijači Crvene zvezde mts u prvoj ovosezonskoj utakmici koju je organizovao KK Partizan NIS, u okviru 9.kola ABA lige, nisu imali ograđen prostor niti ih je bilo stotinu na tribini – već tačno 32 po službenoj belešci MUP Republike Srbije. Zaštićeni su tek na zahtev MUP i žandarmerije na licu mesta u dvorani kada je naknadno napravljen ograđeni prostor, kako im ne bi bila ugrožena lična bezbednost. Toliko o „stotinama navijača Crvene zvezde" koje je video samo ambiciozni pojedinac KK Partizan NIS.

- KK Crvena zvezda mts je u skladu sa dogovorom na sastanku Bezbednosti i MUP Republike Srbije, ostavio ograđen prostor u sektoru 4 za gostujuće navijače, ali i više puta napomenuo pozivajući se na član 41.3 propozicija takmičenja „da nema organizovanog dolaska navijača". To znači da je „dvadesetak simpatizera" sa svojim ulaznicama za tribine a,b,c... moglo da gleda utakmicu sa mesta za koje su imali kartu! Šta su tražili kod klupe KK Partizan znaju samo oni?

Žalimo što ambiciozni pojedinac KK Partizan NIS nije upoznat, ili svesno ne želi da informiše javnost, da sastancima bezbednosti prisustvuje i predstavnik KK Partizan NIS, kao i predstavnik ABA lige. To znači da su upoznati i da potpisuju sve zaključke sa sastanka bezbednosti! Da li mu neko od službenika kluba ne prenosti potpune informacije sa sastanka, ili ne želi da ih saopšti javnosti pa svesno upada u amaterizam, nije na nama da sudimo.

- „Spontani intervju" ambicioznog pojedinca KK Partizan NIS i očigledno svesno iznošenje neistina, doveo je do situacije koja samo može da zabrine sve iskrene ljubitelje košarke, u kojoj se utakmica broj 2 plej ofa pretvorila u pokušaj linča, vređanje svih koji im nisu po volji, do fizičkog ugrožavanja bezbednosti malobrojne delegacije KK Crvena zvezda mts u dvorani:

- „Odbor za doček" i vređanje igrača i delegacije kluba još na parkingu prilikom izlaska iz autobusa;

- Gađanje upaljačima trenera KK Crvena zvezda mts pri ulasku u dvoranu;

- Bacanje brojnih predmeta na igrače prilikom njihovog predstavljanja;

- Uvredljive pesme na račun igrača, predsednika kluba i degutantan transparent;

- Bacanje raznih predmeta na teren (upaljači, kovanice, plastične flaše, ključevi, pa i baterije...) uključujući i pirotehnička i eksplozivna sredstva, prilikom svake odluke sudija koja nije bila po volji „nenasilnim i neorganizovanim simpatizerima";

- Bacanje topovskog udara na teren 30 sekundi po početku drugog poluvremena;

- Bakljada koja je prekinula utakmicu 5 minuta;

- „Slučajno" pozicioniranje „ljubitelja košarke" pored i iza klupe Crvene zvezde i konstantno vređanje igrača Crvene zvezde najprostijim uvredama, uključujući i ljude sa Press i Photo akreditacijama?

- Čekanje u svlačionici i po hodnicima dvorane ekipe i stručnog štaba kako bi se nesmetano ispraznila dvorana od raznih „frakcija" uz obrazloženje „da nije bezbedno"?

Ovo su samo neki od primera „nenasilne komunikacije" i „spontanog" organizovanja simpatizera kluba koji se vrlo vešto pozicionirao među svojim navijačima i delu naše javnosti kao „žrtva sistema i režima" koji se goloruk i bez novca i podrške, bori za nekakvu samo njemu znanu pravdu i vraćanje „nečega što mu je oduzeto"?

Lekciju iz gospodstva i manira smo videli u subotu uveče, možda i očekivano, jer ambiciozni pojedinac KK Partizan NIS nije baš ostavljao takav utisak u prethodnom periodu. Verujemo da je predsednik SANU u društvu unuka u VIP LOŽI uživao u repertoaru svega i svačega što je čuo i video, a što predstavlja suštu suprotnost onoga za šta se on zalaže – kulturnu, civilizovanu Srbiju u kojoj je košarka sport, a ne poligon za nečije iživljavanje i ispunjenje ambicija. KK Crvena zvezda mts zato ovom prilikom poručuje da neće biti kolateralna šteta loših rezultata jednog fudbalskog kluba i nečijih ambicija koje se posle „performansa" koji smo videli 30.03.2019. godine mogu nazvati samo bolesnim, i kao odskočna daska za nešto veće?

Nismo isti, niti ćemo ikada biti, i na tu činjenicu smo ponosni od prvog dana kada su košarkašku loptu zavrteli na Malom Kalemegdanu Nebojša Popović, Bora Stanković, Profesor Aleksandar Nikolić, Srđan Kalember i ostali, koji su pisali istoriju Crvene zvezde.

KK Crvena zvezda mts učiniće sve da organizuje utakmicu broj 3 u skladu sa najvišim standardima Evrolige, Evrokupa i ABA lige koje je organizovala na desetine u prethodnim godinama, ali vodeći pažljivo računa o „reciprocitetu".

KK Crvena zvezda mts očekuje punu halu, jer je interesovanje navijača i simpatizera crveno-belih za utakmicu broj 3 - OGROMNO!

Zato pozivamo sve pristalice crveno-bele boje da ispune halu Aleksandar Nikolić u subotu do poslednjeg mesta!

Do Evrolige kojom pripadamo se može samo preko ABA lige!",

b92