Zvezda neće tražiti novu “desetku”. Evo ko menja Marina

Crvena zvezda neće tražiti novu destku. U ovom trenutku je na tržištu praktično nemoguće pronaći dostupnog igrača približnog kvaliteta Marka Marina, a sa druge strane srpski šampion u svojim redovima već ima igrače takvog i sličnog profila, za koje se veruje da će biti sposobni da u potpunosti nadomeste odlazak najboljeg igrača crveno-belih u proteklih nekoliko godina.

Prvi izbor za Marinovog naslednika je Mirko Ivanić. Nekadašnji kapiten Vojvodine i prvotimac BATE Borisova sa stidljivim osmehom je stigao na Rajko Mitić, a takva je bila i njegova dosadašnja igra u crveno-belom dresu. Ivanić je, doduše, imao objektivno opravdanje za svoja neubedljiva izdanja.

Nije igrao na svom prirodnom mestu, već je lutao sa pozicije na poziciju, iz uloge u ulogu, što ga je na kraju potpuno izbacilo sa koloseka. Kvalifikacije za Ligu šampiona je igrao na krilu, kasnije u Ligi šampiona na „osmici“, dok je priliku na polušpicu dobijao iskčljučivo u prvenstvu. U jednom trenutku svoje najdublje igračke krize tokom jeseni čak je i u potpunosti ostao bez mesta u timu, ali se pred kraj polusezone ponovo vratio u kakav-takav ritam.

Ali, prostora za nova opravdanja neće biti. Nakon Marinovog odlaska, momak iz Bačkog Jarka dobiće mogućnost da konačno zaigra na primarnoj pozciji u timu, koja neće zahtevati previše defanzivnih zadataka, već će prevashodno imati uticaj na organizaciju Zvezdinih napada. Na predstojećim pripremama Ivanić će biti u prilici da ubedi Dejana Stankovića da je idealno rešenje za ključnu ulogu u Zvezdinom timu.

Novi šef Zvezdine struke insistirao je na ostanku Mohameda el Fardua Bena ove zime, a nije isključeno da je možda baš jedan od razloga to što bi pouzdani fudbaler sa Komorskih Ostrva mogao da bude jedna od opcija za Marinovo upražnjeno mesto u timu. Ben je na mestu iza napadača igrao odlično u kvalifikacijama sa sezonu 2018/2019. na gostovanjima Sudivi, Spartaku iz Trnave i Salcburgu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Na sva tri meča je u potpunosti položio zadatke, pa nije isključeno da se i kod Dejana Stankovića ponovo nađe u toj ulozi. Napadač sa Komora je u prethodne dve sezone bio možda i najvažniji igrač Crvene zvezde. U pitanju je igrač koji je u potpunosti adaptiran na uslove igranja u srpskom šampionu, dobro se nosi pritiskom u crveno-belom dresu, ne dovodi u pitanje na kojem će mestu u timu zaigrati, pa i ne čudi zbog čega novi šef Zvedzdine struke želi da ga zadrži u svojim redovima.

Supertalentovani Veljko Nikolić je prošle jeseni konačno dobio priliku da debituje u prvom timu Crvene zvezde, a na proleće bi njegova uloga u crveno-belom dresu mogla da postanje još važnija. Iako je po prirodi „osmica“, Nikolić je tip igrača koji se daleko prirodnije oseća u organziaciji napadačkih akcija, pa će i on svakako biti jedan od igrača koji bi mogli da dobiju priliku na ovom mestu u timu.

Možda i kao prva alternativa za Mirka Ivanića. Njegova minutaža tokom proleća će izvesno zavisiti od stanja na tabeli i bodovne razlike koju Crvena zvezda bude imala u odnosu na najbliže pratioce, ali nema sumnje da će Stanković kao izdanak Zvezdine škole imati sluha za najtalentovanije igrače u seniorskom timu. Nikolić (20) više nije tinejdžer, čega je verovatno i sam svestan, pa će svaku ukazanu priliku na pripremama morati oberučke da zgravi, jer je možda ovo i ključni period njegovog igračkog sazrevanja.

Zvezda pripreme počnje 10. januara, posle cega sledi odlazak u Pafos. Zvanična bitka za mesto u timu, između ostalog i za novu desetku, kreće od 24. januara kada ekipa odlazi u Antaliju, gde je očekuje šest provera.

FotoStarsport Mozzartsport