“Zvezda ne može da bira šta želi da osvoji ili stavi po strani”

Pitanja je bilo i o Milanu Gajiću, ali i o Filipu Falku kojih nije bilo na spisku

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković naglasio je na okupljanju crveno-belih pred pripreme da tim sa Marakane uvek mora da ide na najveće domete i uspehe, da nema taktiziranja i razmišljanja čemu da se posveti. Mora se posvetiti svemu.

- U Zvezdi moramo da arhiviramo postojeće uspehe, jer su očekivanja velika, moramo da damo sve od sebe da iz jedne sezone izvučemo maksimum i završimo na prošli način. Zvezda ne može da bira šta že

- Istorijski za naš fudbal. Prvi put da titula vredi mnogo miliona, veći motiv ne može niko da ima. Imaćemo teško i zanimljivo prvenstvo. Ulog je veliki i želimo da budemo pravi u svakom momentu - kazao je on.

Pitanja je bilo i o Milanu Gajiću, ali i o Filipu Falku kojih nije bilo na spisku.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Gajiću je istekao ugovor i to je pitanje za upravu. Da li će produžiti ili ne, to nije za mene. Imao je sjajnih šest meseci, imao je ozbiljan kvalitet. Neke stvari ne zavise od mene. Ruke su mi vezane. Pipo je dobio specijalnu dozvolu od kluba, pa očekujemo ga uskoro - naglasio je Stanković, pa nastavio:

- Doveden je Kangva, radimo na još jednom ili dva pojačanja. Sigurno je da bi sveža krv pomogla ekipi. Igrači nisu posustali ni u jednom trenutku. Prelazni rok je živa stvar, nije ništa gotovo dok se ne uradi prezentacija sa dresom. Idemo sa 24 igrača na pripreme, priključili smo dva mlada golmana, vladio se Lučić, Mustafa, došao je Bogdanović kao mladi štoper, četiri momka su sa U19, to su Motika, Leković, Đurović i Stanković. Ja se nadam da će se priključuju što kasnije, do 25. to traje. Posle toga imamo Bena, Kangu, Kangvu i Borjana, daćemo im sedam dana, priključiće se 21. ili 22. kako ko bude mogao - naveo je strateg crveno-belih.

Osvrnuo se na kraju Stanković na pripremni period.

- Imamo četiri utakmice u pripremnom periodu, gledali smo da bude teže i teže. Prvenstvo počinje 9. jula, a u Evropi 2. i 9. avgusta. Biće tu dosta utakmica, treba nam 90 minuta u nogama, da se razvežemo, da se uigramo do maksimale. Bolje bi bilo da je bilo više odmora zbog momaka, ali kako je za nas, tako je i za sve ostale. Slažem se da bi trebalo da bude u toku u tom avgustu koji je istorijski za klub - rekao je Stanković i zaključio obraćanje.

(Telegraf.rs)