Zvezda na pragu ISTORIJSKE ZARADE! Evo šta čeka prvaka Srbije

Crveno-beli su na pragu titule, a ujedno i igranja u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde imaju neverovatnih 18 bodova prednosti i nalaze se na pragu osvajanja titule. Ta titula donosi ove godine i nikad veće benefite, a to je igranje u Ligi šampiona.

Dobri rezultati u Evropi Zvezde i Partizana prošle sezone, pomogli su da Srbija dođe na 11. mesto na rang listi, nakon što su izbačeni ruski klubovi iz UEFA takmičenja, tako da je šampion Srbije dobio direktno mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

Crveno-beli faktički mogu i pre plej-ofa da matematički obezbede titulu, a samim tim i Ligu šampiona.

Crveno-beli su u skorijoj prošlosti dva puta igrali u Ligi šampiona i nisu se preterano proslavili, jer su oba puta završavali kao poslednji u grupi. Imali su i teške grupe, jer su prvi put bili u grupi sa PSŽ-om, Napolijem i Liverpulom,, a drugi put sa Bajernom, Totenhemom i Olimpijakosom.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Sada će crveno-beli imati i novu pogodnost, jer su zbog boljeg koeficijenta trenutno prema projekciji u trećem šeširu u grupnoj fazi.

Zvezda je tačno prva iznad crte za treći šešir, a da bi ostala tu, potrebno joj je i da joj se poklope neki rezultati u drugim ligama. Crveno-belima odgovara da Dnjipro ostane na prvom mestu u Ukrajini, što i nije previše realno. Takođe, odgovaralo bi im da u Nemačkoj Union Berlin i Frajburg dođu do Lige šampiona, a ne Ajntraht, kao i da u Engleskoj Njukasl dođe do Lige šampiona. Takođe, odgovaralo bi Zvezdi i da Viktorija iz Plzenja uzme titulu ispred Slavije.

Kada je novac u pitanju, prema trenutnom stanju stvari, Zvezda bi dobila tačno 24.440.000 evra, a ta cifra može i da se poboljša u zavisnosti od gorepomenutih rezultata, pa u slučaju svakog kluba iznad koga Zvezda bude po koeficijentu dobijala dodatnih 1.100.000 evra.

Zvezda će dakle samo za učešće u Ligi šampiona imati sigurnih 25 miliona evra, a nema sumnje da bi kroz prodaju karata i marketing zaradila bar još pet miliona evra.

Dakle, pred Zvezdom je istorijska zarada i istorijski plasman i treći šešir, koji joj može doneti i nešto lakpeg rivala u grupi.

Telegraf.rs