Zvezda na originalan način predstavila novo pojačanje

Veliko pojačanje na Marakani

Fudbaleri Crvene zvezde su dobili i novo pojačanje, pošto je na Marakanu stigao i napadač Adana Demirspora, Šerif Endiaje, koji je predstavljen na najvećem srpskom stadionu u prisustvu Mitra Mrkele, sportskog direktora kluba.

Šerif Endiaje stiže iz Turske, gde je imao vrhunske partije u dresu Adana Demirspora, a kako je na predstavljanju rekao, on je srećan što je stigao.

- Srećan sam što sam ovde, ono što sam video kada sam došao, jako sam zadovoljan klubom i došao sam da pomognem ekipi kako bismo postigli zadate ciljeve.

Pored njega, čak je i Mrkela zadovoljan učinjenim u prelaznom roku.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Želim da predstavim našeg novog napadača, Šerifa Endiajea, koji dolazi iz Adane, turskog tima. Nekako je najteže bilo u ovom prelaznom roku dovesti napadača, ali je najvažnije da je Endiaje ovde s nama i da je potpisao ugovor sa Zvezdom. Moderan napadač, brz, jak, sposoban, onakav kakvog smo želeli sve ovo vreme. On je 11. pojačanje, s ovim završavamo prelazni rok. Bilans ovog prelaznog roka jeste, 10 je došlo, 15 napustilo, mislim da smo odradili dobar posao, da smo ekipu reoknstruisali, napravili smo je brojnijom, mlađom, jačom, a da smo uneli i novu energiju. Nadam se da će se to pretočiti u novi rezultat.

Otkrio je Mitar Mrkela i da su sva pojačanja dovedena u dogovoru sa trenerom, te, zadovoljni su urađenim.

- Sve što smo radili u prelaznom roku, radili smo u dogovoru s trenerom, to je uostalom i praksa u Crvenoj zvezdi, kada se igrači identifukuju kao pojačanja, onda se razgovara s trenerom. Trener ima svoje želje, Bahar nas je upoznao s onim što želi, radili smo u skladu s time i on je zadovoljan.

Sam napadač je takođe rekao da je postojalo i drugih ponuda.

- Imao sam drugih ponuda, imao sam više ponuda, dve sam naročito pratio, jedna iz Francuske, jer sam igrao u Adani, cilj mi je da nastavim u Evropi, kako je Zvezda bila u Ligi šampiona, a tu je i sada, moj je cilj da se pridružim ovde ekipi i da igram u Ligi šampiona.

Napadač iz Senegala kaže i da je spreman za Mančester siti, kao i sve utakmice u Ligi šampiona i Superligi.

- Spreman sam da igram protiv bilo kog tima, bio ti Mančester siti ili bilo ko, ovde sam da pomognem timu, imao sam prilike da vidim navijače, znam da oečkuju puno od mene, ovde sam da dam sve od sebe i mislim da ću sutra igrati.

Već je jedan zemljak njegov i igrao u Zvezdi, a radi se o Mamaduu Mbođu.

- Mbođ je moj prijatelj, poznajemo se iz kvarta u Dakaru. On mi je pričao o Zvezdi, pričao je sve pozitivno i sam je rekao za Beograd, za Srbiju, da mu se dopada kako se ljudi odnose prema fudbalu, da žive za fudbal i to predstavlja motiv više.

(Telegraf.rs)