“Zvezda na mene može da računa dok sam živ”

Crveno-beli se pripremaju na Kipru

Fudbaleri Crvene zvezde počinju zimske pripreme, a pre odlaska "u toplije krajeve" medijima se obratio novi-stari trener crveno-belih Vladan Milojević. 

Trener crveno-belih je na smaom početku istakao koliko igrača kreće put Kipra, a onda i objasnio kakav je osećaj ponovo raditi u klubu.

- Videćemo, mislim da će biti 27 igrača. imamo malo tih virusa. Videćemo da neki igrači ostanu malo kući. Verovatno je taj broj, nismo striktni. Svi igrači su dobro radili. U prelaznom periodu, koji nije veliki jer traje dve nedelje, su se osvežili i zdravi su. Nemamo ozbiljnije povređenih. Mića Ivanić "kuburi" i njega ćemo da poštedima. Ostali su super i na zavidnom su nivou. Motivisani su i to mi je jako dragoi.

-Uvek je lep osećaj. Moj život je vezan za Crvenu zvezdu, ovo je moja kuća. Svaki put kada odem, odem sa koferom koji je spreman da se vrati nazad. I prošli put sam rekao, drago mi je. Moja najveća satisfakcija životna je da Crvena zvezda može na mene da računa dok sam živ. Ako postoji potreba za mojim radom, ja sam spreman. Lepo je vratiti se. Takođe, ovo što je bilo je bilo, ovo je novi izazov. Ispred mene su novi. Nadam se da ću odgovoriti tim izazovima.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Jedan broj igrača je sa svojim reprezentacijama.

- Mislim da je veličina kluba Crvene zvezde da ima igrače na velikim takmičenjima. U svakodnevnoj smo komunikaciji sa njima, sve je kako treba. bitno mi je da ne dođe do povreda. Inače, oni neće ništa izgubiti, to su dobri igrači i biće u tkamičarskom rtmu. ,što je dobro za nas. To su profesionalci i to je nešto što je prirodno i normalno.

O pojačanjima

Prokomentarisao je Milojević i pojačanja.

- U ovom trenutku, imamo veliki "roster" koji je pravljen za Ligu šampiona. Nas očekuje i Kup, ali imaćemo veliki broj utakmica. Potrebno je da "rasčistimo" tim. Puno zavisi od igrača. Imamo vremena, zahuktao se prelazni rok. N emogu nešto egzaktno i precizno  da kažem.

- Zvezda je pokazala poslednjih šest meseci da pojedini igrači mogu da "eksplodiraju". Dosta igrača ćemo povesti. Insistirao sam da povedemo dosta mladih igrača, da treniraju, da ja imam uvid u sve. Videćemo da dosta igrača priključimo prvom timu.

Uslovi na Kipru

Zvezda će na pripremama biti dve nedelje.

- Mi idemo u risort Pafos. To je jedan od najboljih hotela na Kipru, sa dva različita terena. Mislim da ćemo imati idealne uslove. Može da vas zadesi lepo vreme, a može da bude i kišovito. Imamo četiri utakmice zakazane, gledamo da zakažemo i petu. Mislim da će uslovi biti dobri, a nadam se i dobrom vremenu.

Očekivanja od prolećnog dela sezone

- Šta reći...Titula, Kup, to se zna. Igramo dva takmičenja gde očekujemo da ostvarimo ciljeve.

O igračima...Stranac se nakad snađe malo bolje, nekad mu treba viđše vremena. Ja sam strpljiv. Ja računam na sve igrače. Ko god je u timu, ima kvalitet.  Zaostajemo za Partizanom, mislim da nam je glavni konkurent za titulu, bez potcenjivanja ostalih. Mislim da je prvenstvo kvalitetnije nego prošle godine. Moj dolazak je uvek kad su krizne situacije. Ja verujem u rad, svoje saradnike. Ono što je bitno jeste da budemo zdravi - zaključio je Milojević.

(Telegraf.rs)