Zvezda može dočekati evropsko proleće, evo i kako (FOTO)

Uskoro se bliži kraj grupne faze Lige šampiona. Crvena zvezda je nakon sinoćneg poraza zadržala poslednje mesto na tabeli sa 4 osvojena boda. Svi se sećamo prvog boda koji je mučno zarađen u Beogradu protiv Napolija gde je rezultat bio 0:0.
Nakon remija sa Napolijem, Zvezda je pretrpela težak poraz od PSG-a sa 6:1 gde je prvi gol za Crvenu zvezdu u Ligi Šampiona postigao Marko Marin. Nedugo zatim je Zvezda pretrpela još jedan poraz i to od Liverpula 4:0 kad se igralo na Enfildu. Kad je već bilo očigledno za ceo svet da Crvena zvezda nema šanse u ovoj grupi desilo se čudo, Crvena zvezda pobeđuje Liverpul pred puno Maraknom sa rezultatom 2:0 i stvari u C grupi postaju još neizivesnije.
Poraz od Napolija u narednom kolu je podigao Napoli na prvo mesto ali ostavio Zvezdu na poslednjem, mada za crveno bele još nije kraj. Četa Vladana Milojevića zapravo zavisi od utakmice Liverpul – Napoli. Samo u slučaju trijumfa Italijana Zvezdina eventualna pobeda nad PSŽ-om dobija na značaju. Svaki drugi ishod, pa i remi – a tada bi Liverpul i Zvezda bili izjednačeni; opet, u slučaju pobede šampiona Srbije nad francuskim prvakom, naravno – značio bi kraj ovog evropskog ciklusa, jer Redsi imaju bolji međusobni skor sa crveno-belima.