Zvezda mora što pre da ubrza pregovore inače će ostati i bez njega

U slučaju da potpiše predugovor sa nekim klubom mogao bi da računa na veću platu, ali i određeni "keš na ruke" odmah

Crvena zvezda bi usled zastoja u pregovorima s El Fardu Benom mogla da ostane bez njega na kraju sezone, kao i bez obeštećenja koje bi dobila.

Reprezentativcu Komorskih ostrva ugovor ističe u junu i iako obe strane žele da se potpiše novi ugovor i nastavi saradnja za sada nije došlo do dogovora oko finansijskih uslova.

Krilni napadač traži platu od 700.000 evra po sezoni, dok mu crveno-beli nude 100.000 evra manje i to je za sada nepremostiva prepreka.

El Fardu Ben može već sad da potpiše predugovor s drugim klubom
El Fardu Ben može već sad da potpiše predugovor s drugim klubomfoto: Starsport©

A s obzirom na to da mu je ostalo još 6 meseci ugovora on ima mogućnost da već sada potpiše predugovor sa nekim zainteresovanim timom iz inostranstva i na leto ode kao slobodan igrač.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kako navodi "Sportski žurnal", za njega se interesuju određeni turski klubovi koji bi mu dali platu od milion evra po sezoni ako bi sad potpisao predugovor i na leto prešao u neki od njih bez obeštećenja.

Navodno su najviše želje za sada pokazala Gectepe, Konja i Alanja.

Turski klubovi su najzainteresovaniji za Bena
Turski klubovi su najzainteresovaniji za Benafoto: Starsport©

Ben bi u slučaju da ode kao slobodan igrač mogao od novog kluba da dobije i dodatni novac na ruke, negde oko 500.000 evra, što je čest slučaj u sveu fudbala da se slobodnom igraču daje dodatni novac kako bi odabrao ponudu baš tog kluba.

Ipak, on je za sada odbio da potpiše predugovor s bilo kojim klubom jer mu se ostaje u Zvezdi, a i uspeo je da se nametne novom treneru Dejanu Stankoviću koji ga vidi u startnoj postavi.

Espreso