Zvezda mora da plati još 100.000 evra za Van la Paru

Crvena zvezda moraće da plati dodatnu ratu za Van La Paru engleskom Hadersfildu zbog obavezjućih klauzula koje su ranije dogovorene.

Najavljivan je kao ‘bomba’ koja će odjeknuti i ostaviti pečat na igru Crvene zvezde, ali od dolaska iz redova Hadersfilda holandski fudbaler Radživ van La Para nije opravdao 1.2 miliona evra koliko ga je Zvezda platila, a da stvar bude gora, kako prenosi ‘Telegraf‘, crveno-beli će morati da uplate dodatnu ratu od 100.000 evra za fudbalera. 

Radživ Van la Para je pojačanje Zvezde koje se u prvih šest meseci nije najbolje snašlo na Marakani, pa mnogi navijači žele bi da mu vide leđa već tokom zime.

Dok deo sportske javnosti tvrdi da se radi o kvalitetnom igraču kome je potrebno malo vremena da se prilagodi novoj sredini, deo zvezdaške javnosti nada se da će ga klub prodati.

Holanđanin će nakon prozivke imati priliku da pokaže svoje znanje i kvalitet, a novi trener Zvezde Dejan Stanković će presuditi o njegovoj sudbini u crveno-belom dresu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ukoliko bude ostao u Crvenoj zvezdi i na proleće biće u prilici da aktivira klauzule koje njegov transfer mogu da dovedu do vrednosti od 1.9 miliona evra.

Ukoliko Van la Para postigne najmanje 10 golova Hadersfild će zaraditi dodatnih 200.000 evra, a ukoliko postigne 20, dodatnih 200.000 evra, a za eventualno 50 odigranih mečeva u Zvezdi moraće crveno-beli da plate dodatnih 200.000…

Što se tiče ostalih klauzula u ugovoru, pitanje je da li će se one uopšte i aktivirati. Naime, Zvezda treba da plati 200.000 evra ako Holanđanin postigne najmanje 10 golova, dodatnih 200.000 evra ukoliko dođe do brojke od 20 golova i još 200.000 ukoliko odigra 50 utakmica.

S obirom na njegov učinak malo je verovatno da će ove klauzule uspeti da aktivira.

Hotsport.rs