Zvezda među najtrofejnijim klubovima Evrope

Rekorder po broju titula je Rendžers, posle dugog posta došao je do 55. u klupskoj istoriji. Prati ga Linfild iz Severne Irske sa 53 i dobrim šansama da dođe do 54, a jedino je još Seltik preko 50

Crvena zvezda je na dobrom putu da osvoji 32. titulu u klupskoj istoriji, što bi je dovelo na podelu devetog mesta na evropskoj listi po broju trofeja u nacionalnim šampionatima. Izjednačila bi se sa bečkim Rapidom, a naredne sezone imala bi priliku da stigne i prašku Spartu sa 33.

Realno je da do 32. titule u Mađarskoj dođe i Ferencvaroš, dok je izvesno da sofijski CSKA ostaje na 31 jer je ponovo u Bugarskoj neprikosnoven Ludogorec. Minhenski Bajern je u Nemačkoj pred 31. šampionskim lovorom, teško je i zami-sliti da neće izdržati trku sa Lajpcigom.

Ajaks je sjajan u Holandiji i jasno je da će da dođe do 35. titule, čime će stati korak ispred Anderlehta koji je u senci Briža u Belgiji i ove sezone. Za 35. šampionski naslov u Španiji bori se Real, biće mu potrebno mnogo sreće da prestigne Atletiko.

Juventus je posle poraza od Beneventa predaleko od nove titule i realno je da ostane na 36, a jasno je da na 37 ostaje Benfika u Portugaliji. Olimpijakos je pred dopisivanjem 46. i čvrsto je na četvrtom mestu evropske liste.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Rekorder po broju titula je Rendžers, posle dugog posta došao je do 55. u klupskoj istoriji. Prati ga Linfild iz Severne Irske sa 53 i dobrim šansama da dođe do 54, a jedino je još Seltik preko 50.

Samo 15 klubova u Evropi ima čast da iznad grba ima tri ili više zvezdica, a me-đu njima je i Crvena zvezda. Škotski velikani Rendžers i Seltik imaju pet simbola fudbalske vrednosti na dresu zbog više od 50 titula.

TITULE U PRVENSTVIMA

55 Rendžers (Škotska)

53 Linfild (S. Irska)

51 Seltik (Škotska)

45 Olimpijakos (Grčka)

37 Benfika (Portugalija)

36 Juventus (Italija)

34 Real (Španija)

34 Ajaks (Holandija)

34 Anderleht (Belgija)

33 Sparta (Češka)

32 Rapid (Austrija)

31 Crvena zvezda (Srbija)

31 CSKA (Bugarska)

31 Ferencvaroš (Mađarska)

30 Bajern (Nemačka)

Sportski žurnal