Zvezda kažnjena zbog propusta na večitom derbiju

Crveno-beli pod lupom zbog velikog broja ljudi u ložama

Pobeda (1:0) u 164. večitom derbiju, Crvenoj zvezdi je donela praktično nedostižnu prednost u završnici šampionske trke, međutim utisak sa utakmice koja je donela odlazak na plus 12 u odnosu na crno-bele u doređenoj meri mogao bi da pokvari negativan izveštaj delegata.

Naime, prema saznanjima Sportkluba Crvena zvezda je pala na organizaciji još jedne utakmice takozvanog "visokog rizika" te će se ponovo naći pred članovima Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Zvezdina pozlata sezone: Juriš na Benfiku, Muslinov rekord i trocifren broj golova

Službena lica delegirana za susret Crvene zvezde i Partizana na čelu sa delegatom Časlavom Lukićem iz Valjeva, u izveštajima posle utakmice navedeni su propusti domaćina među kojima se glavna zamerka odnosi na veliki broj navijača u svečanim i novinarskoj loži, čime je direktno prekršen Protokol o organizaciji utakmica u doba korona virusa.

Uz nepoštovanje distance, navedeno je i to da mnogi od prisutnih na tribinama njih nisu nosili maske, niti se pridržavali predviđenih mera, a prema slobodnim procenama delegata i saradnika, u ložama se našlo preko 600 ljudi.

Mozzartsport