“Zvezda je već danas prvak države, ostali nemaju šta da traže”

Bez dlake na jeziku.

Ko će biti novi prvak države?

Crvena zvezda je aktuelni šampion i neko ko dominira domaćim fudbalom u prethodnih nekoliko godina, a za nekadašnjeg trenera ovog tima Milorada Kosanovića ne postoji dilema ko će biti prvak. 

"Zvezda je koliko danas prvak države, preostali nemaju šta da traže. Najizbalansiraniji tim ima u poređenju s konkurentima, moćniju logistiku. Zato i ne možemo da očekujemo visok kvalitet ligaškog fudbala. S druge strane, interesantnost gledanja bi mogli da uvećaju Partizanov tim na nižem nivou od prošlogodišnjeg i na to reakcija Čukaričkog. Vojvodina je kao nešto poradila na jačanju kluba i ekipe, ali neubedljivo... meni. Ostali su podjednako slabi, boriće se za preostala mesta. A, ovi što su ušli u ligu i oni što su u minuloj sezoni jedva ostali – za ostanak u elitnom rangu", rekao je Milorad Kosanović za "Žurnal".

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kaže da očekuje bolje suđenje, kao i da su Čukarički i Voždovac svetle tačke srpskog fudbala. 

"UEFA je stisla nacionalni savez i nazire se boljitak, ne i kad su u pitanju utakmice Zvezde i Partizana. Preostali, kako koji... Postojeće stanje biće sve dok ne budemo privatizovali klubove, dakle, kad se bude znao titular mnogi, kao dosad, neće moći da se igraju s ljudima. Čukarički i Voždovac su egzaktan primer, slikovito rečeno: svetlo u tunelu. Pričam o tome već desetak godina, uludo razumljivo. Iako sam svestan velike moći oponenata i neimanja sluha za otupljenje uticaja mračnih tipova u srpskom fudbalu.

Ne sviđa mu se posao ljudi sa mlađim selekcijama, govorio je o pravilu "bonusa" kao pravilu koje su doneli menadžeri i da mladi igrači traju koliko traje i ugovor, a potom je udario na FSS i bivšeg selektora Krstajića. 

"Ko brigu vodi o selekcijama u FS Srbije? Lazetić, je l` tako? Kako pobogu direktor, a bez ijedne relevantne strukovne reference!? Eto, ne znam i na koju foru je Krstajić postao selektor Bugarske!? Znate li vi, možda? Ja, ne... i, s ovoliko godina ha, ha...", rekao je Kosanović. 

Sportske.net