ZVEZDA JE U 1/8 FINALA LIGE EVROPE! Evo šta je ISTORIJSKI plasman doneo Zvezdi

Crveno-beli su već znali da će nastaviti u Evropi i na proleće pre puta u Portugal

Već je bilo poznato da će fudbaleri Crvene zvezde nastaviti svoj put u Evropi na proleće, jedino nije bilo jasno sa kojeg mesta i u kom takmičenju će se to desiti.

Nakon ishoda večerašnjeg susreta protiv Brage, zna se koliko će se novca sliti u kasu beogradskog kluba i šta to dodatno znači za klupski koeficijent.

Nerešen rezultat u Portugalu (1:1), a potom i nerešen ishod u Ludogorecu bez golova značili su da Zvezda završava na prvom mestu u Grupi F!

Zvezda je rezultatom u poslednjem kolu uspela da zaradi 2.510.000 evra (210.000 evra za remi, 1.100.000 evra za prvo mesto u grupi i 1.100.000 evra za direktan plasman u osminu finala Lige Evrope), kao i dodatnih 6.000 bodova za klupski koeficijent (4.000 bodova za prvo mesto u grupi, 1.000 bodova za direktan plasman u osminu finala i 1.000 bodova za večerašnji remi).

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

UEFA koeficijent

Foto: Twitter.com/Playtony_rsb

Uz to, crveno-beli su nakon večerašnjeg raspleta doprineli nacionalnom koeficijentu Srbije sa 1.500 bodova u borbi za famozno 11. mesto koje garantuje mesto u grupnoj fazi Lige šampiona, pošto se njihov koeficijent deli na četiri dela, koliko je bilo klubova na startu evropskih kvalifikacija.

Podsetimo da pobeda u grupnoj fazi Lige Evrope donosi dva boda (0.500 za nacionalni koeficijent), remi nosi jedan bod (0.250 za nacionalni koeficijent), prvo mesto u grupi na kraju ove faze donosi četiri boda (2.000 za nacionalni koeficijent), dok drugo mesto donosi ravno dva boda (0.500 za nacionalni koeficijent).

UEFA koeficijent

Foto: Twitter.com/Playtony_rsb

Povrh svega toga osmina finala Lige Evrope "teška" je još 1.000 bodova za klupski, odnosno 0.250 bodova za nacionalni koeficijent.

Sve u svemu, Zvezda je inkasirala dodatni novac nakon rezultata u Portugalu i moći će na proleće da dodatno "sliju" novac u svoju kasu, u slučaju da budu dalje dogurali u evropskim takmičenjima.

(Telegraf.rs)