Zvezda je stvorila “novog Vidića”! Pred njim je OZBILJNA karijera

Dejan Stanković pun pohvala na račun mladog štopera

Strahinja Eraković je položio još jedan težak ispit.

Možda i najteži u dosadašnjoj karijeri.

Sjajno je mladi štoper odigrao revanš protiv Glazgov Rendžersa, međutim, to nije bilo dovoljno za eliminaciju škotskog rivala i prolaz u četvrtfinale Lige Evrope.

Crvena zvezda je pobedila 2:1, što nije bilo dovoljno da se nadoknadi 0:3 sa Ajbroksa.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Nije dobila ceo plen, ali je dobila mnogo toga u večerašnjoj utakmici. Ogromno iskustvo i sjajan štoperski tandem Eraković – Dragović.

"Ne znam koja je meni najbolja utakmica, ali sigurno da kada bih dostigao Dragovićevu karijeru bio bih ponosan", skroman je bio mladi defanzivac na konstataciju da je verovatno odigrao svoj najbolji meč u prvom timu crveno-belih.

Na njegove reči nadovezao se trener Dejan Stanković.

"Dragović je jedna gromada od čoveka i svi mi treba da budemo ponosni što on igra za Crvenu zvezdu. Igra i kad je povređen i kada je umoran, on je jedna gromada od čoveka. Stavio je glavu na kopačku, otvorili su mu arkadu, ali za njega to nije ništa strašno, samo lakša prehlada", objasnio je Stanković zbog čega je Dragović veći deo meča igrao sa zavijenom glavom.

Potom se mladi trener osvrnuo i na Erakovićevu budućnost.

"Pred ovim momkom je fantastična karijera. Strahinja je iz škole Crvene zvezde i odmalena uči kako se igra i bori za Crvenu zvezdu. To je prvi preduslov, a drugi je da budeš uz njega i da ga trpiš i kada mu ne ide. To smo i uradili, izgurali su ga saigrači. On ima perfektno okretanje, može isto da igra i okrenut licem i okrenut leđima. Ima perfektnu brzinu za štopera, podseća me na Alesandra Nestu, mada može da 'kupi' još malo tehnike. Govorio sam već, Erak nije bonus, on je standardni štoper Crvene zvezde", sipao je pohvale Stanković.

Što se tiče utakmice sa Rendžersom, Eraković je istakao nedostatak sreće, ali i izneo ubeđenje da sa nastupima kao večerašnjim Crvena zvezda osvaja titulu.

"Ja se nadam da bi, ako budemo igrali u prvenstvu kao večeras, trebalo da pobedimo sve utakmice do kraja. Protiv Rendžersa nas nije pogledala sreća, ali nadam se da zato hoće u prvenstvu i da ćemo ostvariti željeni cilj", rekao je defanzivac crveno-belih.

Mozzartsport