“Zvezda je simbol Jugoslavije, nisam smeo da odem u Inter zbog oca”

Počasni predsednik crveno-belih pričao za francuske medije

Počasni predsednik Crvene zvezde i legenda jugoslovenskog fudbala Dragan Džajić dao je opširan intervju francuskim medijima u kojem je govorio o slavnim danima u dresu crveno-belih i Bastije.

Francuze je zanimalo šta je Crvena zvezda značila Jugoslaviji?

- Crvena zvezda je bila simbol i to se nikada nije promenilo. Nijedan drugi klub nije dorastao zadatku. Bravo za sve ostale klubove u bivšoj Jugoslaviji i za našeg najvećeg rivala Partizan kojeg ne potcenjujem. Poštujem sve klubove, ali mislim da je Crvena zvezda najveći klub u Srbiji - rekao je Džajić u opširnom intervjuu za magazin "Korner".

Legendarni fudbaler je ispričao i kakve je sve ponude morao da odbije kao mlad i talentovani fudbaler.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Kada sam imao 22 godine, tek smo bili drugi na Evropskom prvenstvu sa Jugoslavijom i Inter je hteo da me dovede. Čak sam razgovarao sa Faketijem, ali sam mu objasnio da ne mogu da napustim zemlju sa 22 godine. Mogao sam da emigriram, ali ne bih smeo zbog oca. Da budem iskren, nisam ni razmišljao o tome, bio sam srećan u Jugoslaviji, stadioni su bili puni, bio sam popularan, dobro sam živeo - seća se Džajić.

- Onda sam skoro prešao u Real, bio sam skoro jednom nogom u Madridu, zvali su me da igram na oproštaju Henta. Nakon pet minuta kada je napustio teren, poklonio mi je dres, svi su u meni vedeli njegovog naslednika. Ali sudbina je bila drugačija, morao sam da odslužim vojni rok. Kasnije je i Atletiko iz Madrida želeo da me angažuje - otkrio je Džajić.

(Telegraf.rs)