ZVEZDA JE ŠAMPION: Deleon odbio žalbu Partizana

Košarkaši Crvene zvezde juče su osvojili 20. titulu prvaka države, a mnogo se prašine diglo oko odlučujućeg poena Bilija Berona.

Amerikanac je postigao koš polaganjem u poslednjoj sekundi utakmice, ali je pri prodoru napravio više od dozvoljena dva koraka. Zbog toga je Partizan posle meča uložio žalbu i tražio ponavljanje utakmice. Tim povodom danas se oglasio predsednik KLS Superlige Srbije Leon Deleon.

Žalba Partizana se odbija, jer nije po pravilima FIBA, tačnije greška sudija ne može da utiče na ponavljanje utakmice. Evo i obrazloženja:

– U vezi sa žalbom KK PARTIZAN da je pobednika rešio koš koji je Bili Beron postigao posle greške u koracima, od sportskog direktora KLS je dobijeno stručno mišljenje u kome se navodi: „Previd sudija-nedosuđeni koraci u poslednjoj sekundi 4. finalne utakmice uticao je na krajnji rezultat. Do tada, 39 minuta i 59 sekundi, suđenje je bilo veoma dobro.“ I pored evidentne greške sudija koja je imala presudan uticaj na krajnji rezultat, a imajući u vidu da se takmičenje u našoj ligi odvija prema Službenim pravilima igre FIBA, prema kojima propust koji su sudije napravile ne može biti razlog za poništenje utakmice (Odeljak C-Postupak protesta Službenih pravila igre FIBA posebno tačka C1) žalba KK Partizan se odbija i utakmica se registruje postignutim rezultatom.

-Zbog negativne ocene za suđenje (2.0) na četvrtoj finalnoj utakmici plej ofa sudije I.Belošević, U.Obrknežević i U.Nikolić, se po automatizmu kažnjavaju sa po 3 utakmice u tempu delegiranja, shodno čl.61 Ž) 4 Propozicija takmičenja.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Takođe, KLS Superliga kaznila je Partizan sa 102 hiljade dinara zbog nesporskog ponašanja navijača i ubacivanja raznih predmeta na teren. 

Novica Veličković i Mohamed Faje se novčano kažnjavaju zbog tehničkih grešaka sa po 12 hiljada dinara.

Saga je završena brzo, Crvena zvezda je novi šampion Srbije…

hotsport.rs