“Zvezda je najuspešnija srpska firma u Evropi, idemo na 5. uzastopnu titulu”

Generalni direktor crveno-belih ponosan je na ostvarene rezultate kluba

FK Crvena zvezda ove sezone nije održala tradicionalno "Crveno-belo veče" za kraj godine, a na to je uticala i pandemija korona virusa, ali i to što su mnogi igrači i članovi stručnog štaba već na odmoru tokom zimske pauze.

Ipak, putem klupske televizije održano je "virtuelno crveno-belo veče", u kojem su se obratili čelnici kluba sa porukama za kraj godine.

Generalni direktor Zvezdan Terzić istakao je da je u 2021. godini urađeno mnogo, vraćena je dupla kruna na Marakanu posle 14 godina, a u Evropi ostvaren istorijski uspeh. Ali, ističe da to neće "uspavati" crveno-bele, već će naredne godine jurišati na petu uzastopnu titulu.

- Napravili smo velike rezultate u 2021. godini, kao dokaz ostvarenog je i transparent koji su naši navijači, inače naši najveći kritičari, istakli na poslednjoj utakmici, a to je "najveći uspeh u poslednjih 30 godina". Navijačima smo vratili ponos, a klubu slavu. Vratili smo u maju posle 14 godina duplu krunu na Marakanu, u avgustu smo peti put uzastopno ušli u grupnu fazu u Evropi.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Osvajanjem prvog mesta u grupi Lige Evrope izborili smo posle ko zna koliko vremena plasman u osminu finala. Osvojili smo toliko bodova da smo na rang listi uspeli da se probijemo na 35. mesto i mogu sa mnogo argumenata da kažem da smo najuspešnija srpska firma u evropskim okvirima. Ostvarili smo toliko koeficijenata da smo sledećeg leta u kvalifikacijama za LŠ u povlašćenom položaju u svim rundama do grupne faze.

Iako Zvezda na polusezoni zaostaje za Partizanom pet bodova, Terzić ističe da će crveno-beli napasti petu uzastopnu titulu.

- Bez obzira što smo zadovoljni urađenim, nećemo se uspavati. Nastavićemo da sanjamo i da kroz rad ostvarujemo svoje snove. Hteo bih svim zaposlenima u klubu da se zahvalim na radu i trudu, a svim ljudima koji vole Zvezdu da poželim zdravlje, sreću, uspeh i naravno, da i sledeće sezone budemo šampioni, po peti put uzastopno. Srećna svima Nova godina - rekao je Zvezdan Terzić.

(Telegraf.rs)