“Zvezda je najteži mogući protivnik, ali ne predajemo se unapred”

Trener TSC-a ističe da maksimalno motivisani ulaze u meč sa aktuelnim šampionom

Trener fudbalera TSC-a Žarko Lazetić izjavio je da se raduje utakmici protiv Crvene zvezde koju njegov tim dočekuje na TSC areni u Bačkoj Topoli u okviru 21. kola u Superlige (četvrtak, 16.05).

- Svi znamo šta Crvena zvezda predstavlja u domaćem fudbalu. Aktuelni su šampion, postigli su ozbiljne rezultate u Evropi i svesni smo da nas čeka najteža moguća utakmica protiv šampiona, tako da sa maksimalnim respektom ulazimo u predstojeći meč - rekao je Lazetić u najavi utakmice.

On je naglasio da Zvezda ima igrače koji se tokom utakmice lako prilagođavaju protivniku i lako menjaju formacije i način igre.

Svestan sam da će nam biti izuzetno teško da ugrozimo Zvezdu, ozbiljan su protivnik sa individualcima koji u svakom trenutku mogu da reše meč, ali nećemo se predati unapred. Uz dobar pristup kakav imamo na treninzima i kakav smo imali na utakmicama koje sam sa klubom do sada odigrao pokušaćemo da dođemo do našeg cilja, a to su dobra igra i dobar rezultat - dodao je Lazetić.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Golman Nenad Filipović je takođe istakao da je kvalitet protivnika neosporan, pogotovu što je Crvena zvezda ekipa koja je u Evropi iza sebe ostavila klubove kakvi su Braga, Ludogorec i Mitjiland.

U Ligi Evrope su bili fenomenalni, a po meni i u prvenstvu igraju odlično. Naravno, dešavaju se kiksevi svima pa i Zvezdi, ali mislim da i kod nas treba da bude normalno da svaki klub, pa i najbolji, može ponekad da izgubi ili odigra nerešeno. Ne iznenađuje me rezultat koji je Zvezda imala protiv Radnika iz Surdulice. Mi prvenstveno gledamo sebe i svoje redove. Verujem da smo se konačno vratili na pravi, pobednički kolosek na kome i treba da budemo. U sutrašnjem meču ćemo dati sve od sebe da se prikažemo u najboljem svetlu, da na domaćem terenu odigramo dobro i obradujemo navijače - rekao je Filipović.

TSC je trenutno 8. na tabeli sa 26 osvojenih bodova, dok je Crvena zvezda druga sa 51 bodom.

Telegraf.rs