“Zvezda je meni dala mnogo, možda na papiru to ne izgleda tako”

On će dva puta u kratkom roku biti na terenu sa Vlahovićem i Kostićem

Dominirao je Nikola Krstović u ekipi Dunajske Strede, a po odlasku iz beogradskih crveno-belih. Čak 37 golova na 66 utakmica "zaradilo" mu je transfer na dosta veću scenu, pa je sada deo Lećea posle transfera vrednog 4.000.000 evra.

Ponuda je bilo na sve strane, što je donekle i logično kada se fudbaler nalazi u tako dobroj formi, a Krstović u intervjuu za Sportske.net otkriva da je najveći posao kod njegovog prelaska u italijanski klub uradio sportski direktor Pantaleo Korvino.

Najveću prevagu je tu uradio mister Korvino koji je pričao sa mnom nekoliko puta i ja sam u nekoliko dana promenio mišljenje u vezi sa Lećeom i Italijom. On je tu imao najveću prevagu i odlučio sam da odem u Italiju samo zbog njega. Znao sam da tu ima nekoliko Balkanaca, ljudi sa naših prostora, da me trener želi - istakao je Krstović.

Postao je jedan od deset najskupljih igrača u istoriji Lećea, a instrukcije vezane za italijanski fudbal dobio je od saborca Mirka Vučinića iz Crne Gore.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Mirko Vučinić je tu od prvog dana što se tiče Italije i sve mi je rekao kako treba. Da nije lako, da što pre dam gol da skinem taj teret sa sebe i da će sve posle toga da ide lakše. Meni je to uspelo odmah prvu utakmicu i oslobodilo me je da igram onako kako ja želim i da se uklapam u sistem koji trener želi. Za sada ide sve u najboljem toku. Dobro stojimo na tabeli. Glavni cilj je da da izborimo opstanak i da u narednim godinama probamo da napadnemo Evropu - dodao je Krstović.

O Zvezdi ima samo reči hvale.

- Zvezda je meni dala mnogo, to svi znaju. Možda ovako na papiru to ne izgleda tako. Što se mog ličnog napretka u međuvremenu tiče, tu su najveću prevagu uradili moji privatni treneri Milan Veselinović i Milan Grubešić sa kojima sam svakodnevno radio posle treninga da bih napredovao iako nisam imao utakmice. To je bilo veoma teško, ali ja sam radio, verovao sam u njih. U Zvezdi kada nisam igrao morao sam da treniram sve više i više kako bih nadoknadio to. Hvala Bogu, na dobrom sam putu i sve ide kako treba, samo i zdravlje da posluži - podvukao je on za Sportske.net.

Sada sledi meč protiv Juventusa u Torinu. Za Krstovića ostvaranje sna.

- Već u utorak nam sledi teško gostovanje protiv Juventusa u gostima. Krenuli su dobro u odnosu na nekoliko poslednjih godina. Biće teško, ali mi idemo tamo da pokušamo da sačuvamo naš status neporažene ekipe u ligi i da guramo to jako.

Čekaju ga dva duela sa Vlahovićem i Kostićem u kratko vreme, jer će Srbija igrati važan meč sa Crnogorcima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Što se tiče Vlahovića i Kostića, već u utorak s njima na terenu, a posle toga za nekih 25 dana na Marakani. Biće mi zadovoljstvo da u mesec dana delim dva puta teren s njima - istakao je on za Sportske.net.

(Telegraf.rs)