“Zvezda je dobila pravog igrača, oni te nikada neće izdati”

Analizirao je Bogdanović Hvanga i njegov dolazak na Marakanu

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Jugoslavije Rade Bogdanović, sada najpoznatiji analitičar ovog sporta, gostovao je nedavno u emisiji "Miljanov korner" i govorio je o aktuelnoj situaciji kada je u pitanju najvažnija sporedna stvar!

Bogdanović je tom prilikom analizirao najpre reprezentaciju Srbije, poručio da je sve naopšako krenulo posle Portugalije, a kao neko ko je napravio veliku karijeru u Južnoj koreju dotakao se i Hvanga In Beoma - najnovijeg pojačanja Crvene zvezde.

Ja toliko Južnu Koreju obožavam, da ne znam koliko mogu da budem objetkivan. Pokušaću, s obzirom na to da je on vezni igrač. Nisam ga puno gledao, malo hajlajtse. Mislim da se sigurno radi o dobrom igraču, s obe noge igra. Korejci su jako zahvalni igrači, uporni, brzi i nikada te neće izdati. To je nešto što je jako bitno u karakteru - rekao je Bogdanović i dodao:

Dobila je Zvezda pravog igrača kada je Hvang u pitanju. Njemu samo treba igračka praksa, ne znam što nije igrao i kakav je sukob sa bivšim klubom igrao. Igrač koji će se najbrže prilagoditi, već je živeo u Evropi. Ja da sam na mestu Zvezde i Partizana, čačkao bih to tržište. Vredni su u radni, disciplinovani i nemaju tetovažu. Više verujem u njega, nego u ovog centarfora Endiajea.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Osvrnuo se Bogdanović i na grupu u kojoj Zvezda igra u Ligi šampiona.

Mislim da  će nama najteže da bude sa Lajpcigom. Igraju 90 minuta fudbal, ne možeš da dišeš. Smrve te, satru te, Promene pravca, ozbiljni igrači, a nemačka ekipa. Siti, evropski prvak, najbogatiji kluib na planeti. Preozbiljan trener, preozbiljni igrači. Šta tu može da se izgubi? Ništa! Može samo da se nauči. Iskreno je Barak rekao, može samo da se nauči.

- Protiv Jang Bojsa svi razmišljaju da ćemo lako. Trener im je Rafael Viki, igrao sam s njim u Nemačkoj. Defanzivno orijentisan, prima jako malo golova, ide na nulu i jaku kontru. Mislim da će to biti najzanimljivija utakmica Zvezde u ovoj grupi.

(Telegraf.rs)