Zvezda “jača” za petoricu fudbalera

Sa dvojicom momaka su ugovori produženi, dok su trojica stigli kao pojačanje

Čelnici Crvene zvezde još jednom su pokazali kako misle na budućnost kluba, te su u prostorijama stadiona "Rajko Mitić" potpisali ugovore sa petoricom fudbalera!

Sa dvojicom momaka su ugovori produženi, u pitanju su Stefan Miladinović i Mateja Radonjić (obojica 2005. godište), dok su novi članovi crveno-belih Nikola Ćebić (2004, štoper), Dragan Miranović (2005, defanzivni vezni) i Nenad Krivokapić (2005, krilni napadač).

Kada su u pitanju Miladinović i Radonjić, u pitanju su momci koji su i jesenas nastupali za omladinsku selekciju. Miladinović je na 19 mečeva postigao pet golova i upisao pet asistencija, dok je Radonjić na 16 mečeva pogodio pet puta i tri puta iskreirao. Istovremeno, dao je gol na jednom meču 2021. godine za samo 16 sekundi.

Ćebić je u Zvezdu stigao iz banjalučkog Sport Tima, Miranović iz Zete, a Krivokapić iz podgoričke Budućnosti. Ćebić je reprezentativac Bosne i Hercegovine, dok druga dvojica nastupaju za Crnu Goru.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Budućim, a sada već omladinskim asovima koji potpisuju prvi profesionalni ugovor želim da im to bude samo jedan u nizu onih koje će sklopiti, a dvojici momaka koji produžuju ugovore da kažem da su na pravom putu, čim su stručnjaci prepoznali potrebu da nastavimo saradnju u dosta ozbiljnijem odnosu prema obevezama koje će oni imati u njihovom daljem fudbalskom usavršavanju. Pošto stručnjaci u ovom trenutku nisu prisutni, o tim profesionalnim obavezama su vam dovoljno oni govorili, a ja bih samo hteo da kažem da ste na početku, da je fudbal ozbiljna i teška stvar, da se mora mnogo učiti i zalagati da bi se došlo do cilja, ato je da se od fudbala kao zanimanja može ozbiljno i dobro živeti.

- Čovek mora uvek da uči, ali ne samo fudbalski. Jedno je naučiti tu igru i posvetiti se njoj, ali da bi se i u toj igri uspelo, momci morate raditi na sebi, obrazovanju i usavršavanju, jer život nije jednoznačan i sva druga znanja su potrebna da bi čovek normalno u budućnosti mogao da postiže ono što svaki od nas želi. Da se uključi u život na način koji će omogućiti da ima svoje potomstvo sutra, da formira svoju porodicu i da kroz taj sportski život poznavajući i druge veštine nastavi da živi i radi, ne samo u fudbalu, već i drugim lepim stvarima koje život nosi. Međutim sve zavisi od vas, u godinama ste kad vam je porodica glavna podrška, oni su u vas uložili mnogo i žele vam da u ovom poslu, za koji ste se opredelili i uspete. Slušajte njih, učitelje, trenere. Jer svaki uspeh koji vi postignete značiće puno i trenerima, zato žele da od vas stvore najbolje moguće, da biste sutra zaigrali seniorski fudbal, za šta ste se i sami opredelili, želim vam da u tome uspete - rekao je predsednik Zvezde Svetozar Mijailović.

(Telegraf.rs)