Zvezda izgubila 650.000 evra…

Novi stručni štab morao je da napravi neke rezove, a oni se i nisu preterano isplatili klubu

Novi trener Crvene zvezde Dejan Stanković, koji je na klupi nasledio Vladana Milojevića, već je otpisao trio pojačanja iz prethodnog prelaznog roka - Raživa van la ParuHosea Alberta Kanjasa i Žandera Santanu, iako uprava kluba u januaru nije uspela da pronađe adekvatne zamene za njih - osim ako se Seku Sanogo, koji je trenutno povređen, pokaže kao neko na koga može ozbiljno da se računa.

To znači da će klub sa Marakane tokom prolećnog dela sezone morati da oko 650.000 evra plaća trojicu fudbalera na koje se ne računa na terenu, kolika je njihova ukupna polugodišnja plata.

Žander Santana
Žander Santanafoto: Emilija Jovanović

Van la Para nije mogao ni da bude prodat, je bio taj da je Holanđanin ove sezone već igrao za dva kluba i nije mogao da ide igde osim u zemlje gde je tek sada počela sezona, ali s obzirom na to da takvih, a da ga žele, nije bilo, on je ostao u Ljutice Bogdana.

Situacija sa Kanjasom i Žanderom je znatno drugačija.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Oni su mogli da menjaju sredinu, ali nisu želeli da se odreknu primanja koja su im garantovana ugovorom sa crveno-belima, a zainteresovanim klubovima nije palo na pamet da im ponude tolike plate.

Dakle, oni će trenirati odvojeno od ekipe na proleće, a klub će koštati preko pola miliona evra.

Espreso