Zvezda ima novog pomoćnog trenera

Sakić je figurirao i kao kandidat za šefa struke Napretka posle rastanka kluba iz Kruševca sa Milanom Đuričićem

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, postigao dogovor sa nekadašnjim saigračem Nenadom Sakićem da mu se pridruži i očekuje se da sve bude ozvaničeno do kraja godine ili početka priprema, prenosi Sportski žurnal.

Sakiću je poslednji trenerski angažman bio u kruševačkom Trajalu, u sezoni 2019/20. Vodio je 2017. kratko Napredak, pa potom bio selektor omladinske reprezentacije Srbije.

Siniši Mihajloviću, Sakić je bio pomoćnik na tri lokacije, prvo u reprezentaciji Srbije, pa u Sampdoriji i Milanu. Pre toga bio je prvi trener Napretka i selektor kadetske selekcije Srbije.

Sakić je figurirao i kao kandidat za šefa struke Napretka posle rastanka kluba iz Kruševca sa Milanom Đuričićem iz zdravstvenih razloga, ali već uveliko je bio u razgovorima sa Stankovića i spremao se za povratak u Crvenu zvezdu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Od 1994. do 1997. godine Sakić je igrao za Crvenu zvezdu i u tom klubu osvojio četiri trofeja (titulu i tri kupa). Takođe je i Stanković bio deo te generacije i osvajač tih pehara, kao jedna od najmlađih u ekipi.

Zajedničko Sakiću i Stankoviću je i da su posle Crvene zvezde u inostranstvu igrali samo u Italiji.

Budući član stručnog štaba aktuelnog šampiona Srbije proveo je sezonu 1997/98. u Lećeu, a onda šest godina proveo u Sampdoriji. Karijeru je završio 2006. u Napretku.

Trenutno je neizvesno da li Sakićev dolazak iziskuje i odlazak nekog od dosadašnjih članova stručnog štaba.

Očekuje se da sigurno uz Stankovića ostanu Nebojša Milošević i Nenad Milijaš, tu je i dalje i Nikola Popović koji je stigao kako bi zamenio Miloša Milojevića.

Stanković je pokazao u prethodnom periodu da voli da ima uz sebe u stručnom štabu ljude koje dobro poznaje, uz veliku volju dočekao je i odluku legendarnog Vladimira Petrovića Pižona da bude na treninzima kako bi igrači napredovali.

Sakić ima veliko iskustvo kao pomoćni trener, bio je član Crvene zvezde, pa nema sumnje da će ekspresno da se uklopi. Prilika je i da na taj način skrene pažnju fudbalske javnosti, potom i dođe do samostalnog posla.

Telegraf.rs