Zvezda ide na pripreme kod Teodosića

Crveno-beli će najverovatnije letnje pripreme obaviti na Divčibarama

Pandemija korona virusa promenila je fudbalski svet, a uticaće značajno i na klubove u Srbiji. Pošto će putovanja biti problematična, klubovi će obaviti pripreme u Srbiji.

Partizan će pripreme obaviti na Zlatiboru, a tu će naverovatnije biti i najveći broj srpskih klubova. Ipak, Crvena zvezda planira pripreme na drugoj lokaciji.

U pitanju je planina Divčibare i hotel Crni vrh, koji je u vlasništvu srpskog košarkaša Miloša Teodosića. Poznato je da je Teodosić veliki navijač Zvezde, a na otvaranju hotela svojevremeno je bio i sadašnji trener crveno-belih Dejan Stanković.

- Čestitam mojim prijateljima, braći Teodosić, na sjajnom projektu "Crni vrh", jednom od najboljih sportskih kompleksa u regionu! Srećno - napisao je tom prilikom Dejan Stanković na otvaranju hotela, uz fotografiju sa Miloševim bratom Jovanom Teodosićem, Markom Pantelićem i predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Tada je još i predsednik  Vučić najavio da bi Zvezda mogla na pripreme upravo na Divčibare.

- Mi smo preuzeli na sebe obavezu da uradimo travnati teren za fudbal, Marko Pantelić da će Fudbalski savez Srbije uraditi reflektore, a Dejan Stanković da će ovde dovoditi Crvenu zvezdu - rekao je Vučić na otvaranju hotela pre nekoliko meseci.

Hotel Crni vrh poseduje i jedan fudbalski teren, velnes i spa program, unutrašnji bazen... tako da će fudbaleri imati sve neophodne uslove za pripreme i treninge.

Uveliko se radi na izgranji još tri fudbalska terena, što bi moglo da proširi kapacitete za pripreme fudbalskih klubova, ali je pitanje da li će se sve završiti do perioda kada ekipe treba da počnu sa treninzima.

To je ujedno i jedini problem crveno-belima, jer će se većina ekipa uputiti ka Zlatiboru, te bi jedino pronalazak adekvatnih rivala mogao da bude eventualna poteškoća.

U Zvezdi i pored toga žele da izbegnu gužvu koja će neminovno biti na Zlatiboru, jer će tamo biti većina ekipa iz Srbije, ali i veliki deo stanovništva u Srbiji ukoliko ne budu bila dozvoljena putovanja i letovanja.

Zbog toga crveno-beli žele da izbegnu Zlatibor, i veruju da će na Divčibarama imati određeni mir u radu. Svakako udaljenost Divčibara i Zlatibora nije velika, pa ne postoje velike prepreke i za organizaciju puta za ekipe koje žele da se sastanu, a nisu na istom mestu.

(Telegraf.rs)