ZVEZDA I PRIJOVIĆ! Reprezentativac traži skoro 3.000.000 evra, u narednih par dana će se znati ishod

Spreman ugovor o trogodišnjoj saradnji, ali...

Do početka priprema ostalo je više od tri sedmice, sasvim dovoljno vremena da Crvena zvezda sklopi dobar deo tima koji će pokušati da napadne plasman u Ligu šampiona.

Ali već kompletiran transfer Aleksandra Dragovića najavio je furiozan i ekspresan prelazni rok, bar kada su u pitanju dolasci u redove srpskog osvajača duple krune. Nešto tako je najavio i generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

I sasvim je razumljivo što se navijači peku na tački ključanja, obzirom da se čeka dolazak Aleksandra Kolarova, možda Nenada Krstičića i bivšeg reprezentativca Srbije Aleksandra Prijovića.

Poslednje kolo u Saudijskoj Arabiji označilo je kraj karijere Aleksandra Prijovića na bliskom istoku. Crvena zvezda je odavno bacila udicu, imao je snažni napadač sastanak sa ljudima iz Crvene zvezde sedam dana pre prvenstenog derbija, čak saopštio Dejanu Stankoviću da ima veliku želju da zaigra na Marakani. I ponovo postane prepoznatljivi poželjan na evropskom tlu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Uskoro će Aleksandar Prijović i zvanično da se rastane sa Al Itihadom, i kao slobodan igrač pronađe novi klub. Zvezda je i dalje favorit, mada se javio i PAOK...

Međutim, poslednji čin operacije dovođenja junaka mundijalskih kvalifikacija iz 2017. godine doneće mnogo drame, natezanja i neizvestan ishod. Moraće dve strane da pokažu spremnost na kompromis ako zaista žele da sarađuju u budućnosti.

Naime, prema saznanjima MOZZART Sporta Crvena zvezda je spremila predlog trogodišnjeg ugovora sa Aleksandrom Prijovićem. Srbinu iz Švajcarske se jako dopada projekat nove Zvezde, zadovoljan je i dužinom ugovora, ali ima jake finansijske zahteve.

Tačnije, Prijović je, u nekim kontaktima prethodnih dana, tražio da u Ljutice Bogdana u prvoj godini ugovora zarađuje 800.000 evra. Idntičnu cifru imao bi i u drugoj takmičarskoj godini, naravno uz sve bonuse za timske i lične uspehe. Crvena zvezda je sa druge strane postavila limit kada su primanja igrača sa profesionalnim ugovorom u Ljutice Bogdana. Najplaćeniji igrači srpskog šampiona zarađuju oko 600.000 evra, na tu cifru je pristao i reprezentativac Austrije Aleksandar Dragović. Niko to neće javno reći, ali je jasno da bi Prijovićeva plata od 800.000 evra mogla da predstavlja prst u oku igrača koji su izneli prethodni period. I najzaslužniji su za evropski preporod.

Međutim, pomenuta cifra od 800.000 evra nije najveći problem u pregovorima sa Prijovićem. Kako se može čuti snažni napadač, strelac šest golova u ovogodišnjem prvenstvu Saudijske Arabije, želi da u Ljutice Bogdana ima rastući ugovor. I da u poslednjoj godini ima neto primanja od 1,2 miliona evra. Sa porezima taj luksuz bi crveno-bele u sezoni 2023/2024 koštao više od dva miliona evra.

I zbog toga na Marakani pokušavaju da pronađu kompromis u pregovorima sa Prijovićem. Jer jasno je da Crvena zvezda ne bi mogla finansijski da istrpi Prijovićevu platu u poslednjoj godini ugovora ako pre toga ne ode ponovo u inostranstvo. A kao igrač koji već ima 31. godinu jasno je da nije previše zanimljiv evropskom tržištu. I da nije nemoguće da do kraja odradi potencijalni ugovor u Ljutice Bogdana.

Primanja slična onima koje zahteva Prijović u poslednjoj godini ugovora imao je još samo Marko Marin posle produžetka saradnje sa Crvenom zvezdom. I nije se na taj posao rukovodstva gledalo blgonaklono u Zvezdinoj svlačionici, mada je sada to druga tema.

Jasno je da Prijović velika želja odgovornih sa Marakane, kao i šefa stručnog štaba Dejana Stankovića koji ga je zvao još na početku trenerskog mandata. I sasvim je logično što u Ljutice Bogdana veruju da će postići kompomis sa Aleksandrom Prijovićem. Jer im je već rekao da Zvezdu vidi kao sjajnu odskočnu dasku za novi, lep period u karijeri posle ne baš finog iskustva u Arabiji.

Tamo je zarađivao blizu sedam miliona evra, ali nije bio zadovoljan. Kao što ni Al Itihad nije bio zadovoljan njegovim učinkom.

Mozzartsport