Zvezda i Partizan u pregovorima sa mladom ZVEZDOM NBA lige

Momak iz Koteža bez sumnje bi bio ogromno pojačanje za jedan od beogradskih klubova

Ono što je delovalo potpuno nerealno do pre samo nekoliko dana, sada se sve više čini kao mogućnost.

Prema nezvaničnim informacijama, Crvena zvezda i Partizan trenutno se nalaze u pregovorima sa Alenom Smailagićem, koji nije uspeo da se snađe u NBA ligi i izbori za veću minutažu u Golden Stejt Voriorsima.

Pokazivao je Smailagić svoj raskošan talenat u razvojnoj ligi, nastupajući za Santa Kruz, ali bi vrlo lako mogao da "bukira" avionsku kartu za Srbiju umesto povratka u ovaj tim.

Ovde bi pokušao da se razvije i stasa kao igrač, a onda ponovo pokuša da pronađe put ka NBA ligi.

U ekipi Crvene zvezde, naravno, igrao bi Evroligu što je njegova želja, dok mu sa druge strane Partizan nudi značajniju ulogu i minutažu. Sve ovo su trenutno samo spekulacije, ali jasno je da bi Smailagić bio ogromno pojačanje za bilo kog od večitih rivala naredne sezone

Koliko tokom jučerašnjeg dana, Zvezda je sa Dejanom Radonjićem nagovestila da će se u predstojećoj sezoni fokusirati većinski na domaće igrače, tako da se Smailagić uklapa u taj koncept. 

Problem je što je poslednji "dodir" sa košarkom sa ovih prostora imao dok je igrao za Beko, gde se razvijao i gde su ga uočili NBA skauti.

Nakon toga se prijavio za Draft tokom 2018. godine, postao je najmlađi igrač u istoriji razvojne NBA G lige, a za Voriorse je debitovao u novembru iste godine.

(Telegraf.rs)