Zvezda i Partizan potroše mnogo novca na PCR testove, evo i koliko

Večiti rivali moraju da često testiraju igrače jer igraju dve utakmice nedeljno

Košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan pored redovinih takoreći finansijskih obaveza prema igračima i stručnim štabovima, imaju još jedan dodatni izdatak ove sezone.

Radi se o testovima na korona virus ili takozvanim PCR testovima koji moraju da rade bar dva puta nedeljno.

Oba tima igraju ABA ligu i Evropu, pa je neophodno da pre svake utakmice obave testiranja, a to je kao što smo rekli dva, a nekad i tri puta nedeljno.

Kako saznajemo ni ABA ni Evroliga, odnosno Evrokup ne plaćaju klubovima testiranja već se snalaze u svojoj režiji.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Bris, bolnica, korona, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

E sad, kada se zna da PCR test košta 6000 diinara na lični zahtev, pa se to pomnoži sa 18 ljudi koliko otprilike ima u ekipi (12 igrača i 6 članova stručnog štaba) lako se dolazi do cifre od 108.000 dinara  po testiranju  što je oko 920 evra. Naravno sve to pomnožiti sa dva i dođe se do 1840 evra nedeljno po ekipi!

To znači da na mesečnom nivou oba kluba (bar do 1. januara) imaju obavezu da obezbede 7.360 evra. Kada se sve to pomnoži sa celom sezonom koja će trajati oko 9 meseci ( ako se bude igrala domaća  Superliga) onda dolazimo do cifre od 67.000 evra na godišnjem nivou što je ogroman novac.

Ali, tu nije kraj. Od 1. januara će PCR test na lični zahtev biti 9000 dinara pa onda dolazimo do novih cifara. Od nove godine moraće da izdvoje 324.000 dinara na nedeljnom nivou( dva testiranja) što je 2,713 evra. Na mesečnom nivou je to već 10.852 evra, a do kraja sezone (nekih 6 meseci) 65,112 evra. 

Međutim, pitanje je da li klubovi plaćaju punu cenu ili imaju neki popust s obzirom na količinu testiranja. U svakom slučaju dosta novca se troši na taj deo bezbednosti ekipe.

Telegraf.rs

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: