Zvezda ga platila 1.500.000 evra a on napušta klub

Pokušaće Motika da pronađe potrebne minute u Austriji

Krilni napadač Crvene zvezde Nemanja Motika u naredna dva-tri dana trebalo bi privremeno da napusti Marakanu i preseli se u Austriju!

Naime, kako Telegraf saznaje, Motiku na šestomesečnu pozajmicu želi da dovede Austrija Luštenau koja je nedavno izgubila od crveno-belih na pripremama rezultatom 3:2.

Upravo na tom meču ljudi iz Austrije su primetili Motiku koji je sjajno odigrao poslednjih 25 minuta. Dovoljno da im zapadne za oko i da kontaktiraju Zvezdu.

Motika je u redove Zvezde stigao prošlog januara za 1,5 miliona evra, ali nije opravdao očekivanja - o čemu je u novembru govorio i generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

On je plaćen 1,5 miliona evra u tri rate. Reč je o najtalentovanijem igraču iz omladinske škole Crvene zvezde sa srpskim pasošem. Ukazala se prilika da ga angažujemo i investiramo. Ako me pitate da li sam zadovoljan njegovim igrama, odgovor je – nisam. On mora da se zapita gde ide njegova karijera. Preživeće Crvena zvezda i bez tih 1,5 miliona evra, ali pitanje je šta će biti sa njim. On mora da bude svestan da su očekivanja od igrača koji je došao iz Bajerna mnogo veća od onog što je pružio do sada. Mora da iskoristi šansu na svakom treningu, utakmici za omladince. Došao je malo nadobudan iz Nemačke, iz Bajerna. Rezonovao je da će u Srbiji svi da kleknu pred njim. Mora da sazri, ne žurimo nigde, jer verujemo u njega, ali on mora da menja sebe - jasan je bio Terzić.

Upravo posle tih Terzićevih reči videla se uzlazna putanja kada je u pitanju fudbalska promena kod Motike. Ostavio je odličan utisak na pripremama, dao je i gol, a činjenica je da mu je trenutnop potreban klub koji će mu dati veću minutažu.

(Telegraf.rs)